ΓΔ: 1422.97 0.38% Τζίρος: 49.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:04:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στις 8 Σεπτεμβρίου η απολογία του Ηλία Ψινάκη για το Μάτι

Ο κ. Ψινάκης, ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για τη φονική πυρκαγιά με τους 102 νεκρούς, ζήτησε προθεσμία για να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί τελικά ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά την προθεσμία που ζήτησε από τον ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για το Μάτι.

Ο κ. Ψινάκης, ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για τη φονική πυρκαγιά με τους 102 νεκρούς, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, ζήτησε την προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί από την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, δήλωσε πως «στην τεράστια αυτή τραγωδία που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο, πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη». Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν έκανε κάτι που έπρεπε να κάνει, απάντησε πως αυτό «θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις πυρκαγιές

«Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, με πολλές προκλήσεις» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 1,7 εκατ. στρέμματα καμένης γης ο απολογισμός των φετινών πυρκαγιών

Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), φέτος έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά 67 δασικές πυρκαγιές. Πάνω από 960.000 στρέμματα κάηκαν στον Έβρο. Τον Αύγουστο κάηκαν 1,2 εκατ. στρέμματα.