ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-Fotia-Pyrkagia-Eyvoia
Φωτο: SOOC

Φωτιά σε δάσος στο Παραδείσι Ευβοίας - Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Παραδείσι Ευβοίας. Επιστρατεύτηκαν ισχυρές δυνάμεις εδάφους και αέρος, ενώ εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους. Έρευνα για τα αίτια διεξάγεται, με την περιοχή σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Ευβοίας, προκαλώντας κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10:45, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα. Επιπλέον, στις προσπάθειες συνδράμουν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ υδροφόρες διαθέτει ο Δήμος Καρύστου.

Παράλληλα, μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με σύσταση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Εύβοιας. Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, η περιοχή σήμερα βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα κτιρίου κατέρρευσε στην Ακαδημία Πλάτωνος – Επέμβαση Πυροσβεστικής

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από κατάρρευση στέγης και τοιχοποιίας εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, επί της οδού Αλαμάνας. Το κτίριο ήταν ακατοίκητο και κατέρρευσε σήμερα το πρωί.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπρόπυργος: Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός σήμανε στον Ασπρόπυργο λόγω διαρροής προπανίου από βυτιοφόρο σε πάρκινγκ φορτηγών. Επί τόπου 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ λαμβάνονται μέτρα ψύξης και έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός για διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο. Η Πυροσβεστική επενέβη με 27 πυροσβέστες, 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ ελήφθησαν προληπτικά μέτρα ψύξης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερισσός Χαλκιδικής: Απεγκλωβισμός 60χρονου από υπόγειο οικοδομής

Ένας 60χρονος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος μετά από πτώση σε υπόγειο οικοδομής στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.