ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε τρεις Περιφέρειες

Σε κατηγορία κινδύνου 4, οι Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφέρεια Πελοποννήσου (περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας).

Πολύ υψηλός παραμένει και για σήμερα, Σάββατο 1 Αυγούστου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρεις Περιφέρειες, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση κατέστρεψε τρόφιμα σε γαλλικά και ολλανδικά σουπερμάρκετ

Κυβερνοεπίθεση σε σουπερμάρκετ της Γαλλίας προκάλεσε αύξηση θερμοκρασίας στα ψυγεία έως 50°C, με αποτέλεσμα καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων και πυρκαγιές. Το θέμα ερευνά η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Πάνω από 300 σπίτια καταστράφηκαν από φωτιές στη Μπάνγκα Μπέλιτουνγκ

Δασική πυρκαγιά στην επαρχία Μπάνγκα Μπέλιτουνγκ της Ινδονησίας εξαπλώθηκε σε αστική περιοχή, καταστρέφοντας τουλάχιστον 300 σπίτια και αναγκάζοντας 500 ανθρώπους σε εκκένωση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Φέτος μειώθηκαν σημαντικά οι καμμένες εκτάσεις και οι πυρκαγίες

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς, μιλώντας στον Real FM, ανέπτυξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας για φωτιές και πλημμύρες, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα καταβληθεί η πρώτη αρωγή σε πληγέντες στην Κρήτη.
Πυρκαγίες, Πυροσβεστική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Πυροσβεστική κατέγραψε 55 αγροτοδασικές φωτιές σε 24 ώρες

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 47 αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Υπό έλεγχο τέθηκε και φωτιά σε αποθήκη στον Μαραθώνα. Τα αίτια διερευνώνται από αρμόδιες αρχές και την Δ.Α.Ε.Ε.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε πέντε περιοχές της χώρας

Έξι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια έγιναν σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αργολίδα και Εύβοια. Στη Ζάκυνθο, 39χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από σπινθήρα κατά τη διάρκεια εργασιών μετάλλου και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Το 2027 θα προσληφθούν 600 νέοι πυροσβέστες θητείας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε στη «Βραδυνή» την πρόσληψη 600 πυροσβεστών φέτος και άλλων 600 το 2027. Τόνισε τη μείωση πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων φέτος, αλλά και την ανάγκη επαγρύπνησης.