ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπ. Εργασίας

Εισβολή πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στο υπουργείο Εργασίας και αφού πέταξαν φέϊγ βολάν αποχώρησαν. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 6 προσαγωγές έως αυτή την ώρα.

Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Ρουβίκωνας. Η γνωστή αναρχική ομάδα, λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι, εισέβαλε στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 29, ανέβηκε στον πρώτο και στο δεύτερο όροφο, πέταξε φέιγ βολάν και αποχώρησε, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Η εισβολή έγινε αντιληπτή από την αστυνομία που βρίσκεται στο σημείο και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκαν έξι προσαγωγές. Πάντως, τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν επιδίωξαν να προσεγγίσουν τα υπουργικά γραφεία που βρίσκονται στον 7ο και στον 8ο όροφο του κτιρίου. Περιορίστηκαν στους δύο πρώτους ορόφους, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, η Γενική Διεύθυνση Εργασίας, οι Γενικές Διευθύνσεις Υγιεινής και Ασφάλειας, καθώς και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ).

Πάντως, το… στιχάκι που υπήρχε στα φέιγ βολάν που πετάχτηκαν εντός του κτιρίου, έχει τη σημασία του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μαγειρεύει, η ΝΔ σερβίρει, οι πλούσιοι τρώνε και εμείς είμαστε το γεύμα τους!»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

syreggela
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συρεγγέλα: Αντί για ευχές στηρίζουμε τις μητέρες με πράξεις

«Το “ευχαριστώ” στις σύγχρονες αυτές ηρωίδες δεν μπορεί να περιορίζεται στα λόγια» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.
kivernoasfaleia, cyber security, texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΟΑΕΔ και Cisco για κατάρτιση ανέργων στην κυβερνοασφάλεια

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στις 15:00 έως και την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, στις 23:59.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες οικονομικές δραστηριότητες επαναλειτουργούν από τις 8 Μαΐου

Επιστροφή σε «ενεργό δράση» για οργανωμένες παραλίες από τις 8 Μαΐου. Επιστροφή στα θρανία για μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από 10/5 αλλά και των διοικητικών δικαστηρίων.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συν-Εργασία»: Παράταση μέχρι 10 Μαΐου στις δηλώσεις ένταξης Απριλίου

Κατά το διάστημα 5 Μαΐου - 7 Μαΐου 2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O οδικός χάρτης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον Μάιο

Για τον μήνα Μάιο 2021 οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων, των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες.