ΓΔ: 1477.22 0.25% Τζίρος: 125.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υπό έλεγχο οι δυο πυρκαγιές σε Μάνη και Κύθνο

Οι δυο πυρκαγιές δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και μετά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν εμπνέουν ανησυχία. Ερευνάται η πυρκαγιά στην Αίγινα που τέθηκε υπό έλεγχο χθες το βράδυ.

Έχουν οριοθετηθεί και δεν εμπνέουν ανησυχία οι δυο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 07.00 το πρωί σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Παναγιά Κανάλα στην Κύθνο και στην περιοχή Πέντε Αλώνια στο δήμο Δυτικής Μάνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρξε έγκαιρη επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ και οι δυο πυρκαγιές δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, καθώς ήταν σε απομακρυσμένες πετρώδεις εκτάσεις.

Υπό έλεγχο τέθηκε χτες το βράδυ η πυρκαγιά στην Πέρδικα Αίγινας, όπου διενεργείται έρευνα για τα αίτια από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που μετέβη στο νησί με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, καθώς και οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες το απόγευμα σε Κεφαλλονιά και Λευκάδα.

Σημειώνεται ότι για σήμερα Τρίτη 4/8/2020, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Μεγίστη).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγγελία Αδειλίνη για ενδεχόμενη έφεση στη δικαστική απόφαση για το Μάτι

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν 15 κατηγορούμενοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα ανακοινώσει την απόφαση του για τους 21 κατηγορούμενους, τότε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, η τότε περιφερειάρχης Αττικής και οι τότε δήμαρχοι των δήμων που έπληξε η φωτιά.