ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα άφησε ο Στ. Πέτσας

Η χαλάρωση των πολιτών στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού έχει προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τί μπορεί να προκαλέσει την επαναφορά του υποχρεωτικού SMS.

Την ανάγκη αφύπνισης των πολιτών που έδειξαν να χαλαρώνουν από τον φόβο του κορονοϊού σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα επισήμανε τις τρεις εστίες ανησυχίας για τον κορονοϊό και υπογράμμισε πως για να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «η αύξηση των κρουσμάτων δεν αποδίδεται στα εισαγόμενα κρούσματα όπως όλοι φοβόμασταν αλλά λόγω της χαλάρωσης σχετικά με την τήρηση των μέτρων στο εσωτερικό». Σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας τότε θα ληφθούν πιο σκληρά μέτρα, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για τις εστίες ανησυχίας για τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως είναι οι συχνές διελεύσεις Ελλήνων ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και μετακινούνται συχνά σε χώρες της Βαλκανικής, οι κοινωνικές συναθροίσεις - από τα μπαρ έως τους γάμους και τις βαφτίσεις, καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ανάμεσα στα πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «πάντα μέσα στις επιλογές μας είναι η επιβολή τοπικών "lockdown" προκειμένου για την περιφρούρηση-περιχαράκωση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και την ιχνηλάτηση τους», ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών.

Για την πληρότητα στα πλοία, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «ο περιορισμός στις πληρότητες είναι ένα σκληρό μέτρο διότι δεν πρέπει να αγνοούμε ότι όσοι έφυγαν σταδιακά για τα νησιά θα πρέπει να επιστρέψουν για τις δουλειές τους» και συμπλήρωσε πως  «αν δεν τηρούνται πάντως τα μέτρα μέσα στα πλοία, τότε θα το εξετάσουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ