ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα νησιά για τον κορονοϊό

Συνεχίστηκαν και χτες οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα νησιά και ειδικότερα σε beach bar και άλλα καταστήματα που εφαρμόζονται από την αρχή του μήνα.

Συνεχίστηκαν και χτες οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα νησιά και ειδικότερα σε beach bar και άλλα καταστήματα, για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, που εφαρμόζονται από την αρχή του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, από χτες το απόγευμα και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, σφραγίστηκαν για υπεράριθμους πελάτες, για 15 μέρες: ένα μπαρ στη Σύρο και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και ένα στη Μύκονο, με 3.000 ευρώ πρόστιμο. Επίσης έγιναν δύο συλλήψεις σε ισάριθμα καταστήματα για ηχορύπανση, το ένα από τα οποία σφραγίστηκε για 15 μέρες και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη υποβλήθηκε μία μήνυση για ξαπλώστρες χωρίς άδεια.

Συνολικά σε επιχειρήσεις έγιναν 22 έλεγχοι στη Μύκονο, 19 στην Πάρο, 24 στη Σαντορίνη, 6 στη Σύρο και 8 στην Ίο.

Για μάσκες έγιναν 51 έλεγχοι σε Κέα, Τήνο, Νάξο, Άνδρο και Μήλο και βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για τις οποίες κόπηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ. (3 Μήλος, 1 Φηρά, 3 Άνδρος, 2 Κέα, 1 Σύρος, 1 Ίος, 1 Μύκονος).

Αφαιρέθηκαν 41 άδειες κυκλοφορίας στη Μύκονο

Λάστιχα σε άθλια κατάσταση, που δεν έχουν αλλαχθεί εδώ και χρόνια, αυτοκίνητα προβληματικά, δίκυκλα που κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν θεωρηθεί οι άδειες τους και άλλες σοβαρές παραβάσεις εντόπισαν στη Μύκονο, οι αστυνομικοί του κλιμακίου της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Τροχαίας Αττικής, που βρίσκεται στο νησί με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν και σήμερα.

Οι αστυνομικοί από το πρωί έκαναν ελέγχους σε άλλες τέσσερις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, όπου διαπίστωσαν σωρεία σοβαρών παραβάσεων.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις για φθαρμένα λάστιχα, 15 για αναθεώρητες άδειες κυκλοφορίας σε μοτοποδήλατα και τετράτροχα 50 κυβικών και μία για ΚΤΕΟ. Επίσης βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για ζώνη ασφαλείας και μία για τζιπ στο οποίο επέβαιναν παραπάνω επιβάτες από τους επιτρεπόμενους. Στο πλαίσιο των ελέγχων αφαιρέθηκαν 41 άδειες κυκλοφορίας και 21 πινακίδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για δύο αστυνομικούς στην υπόθεση Χένρι Νόβακ

Το εποπτικό όργανο της βρετανικής αστυνομίας ερευνά δύο αστυνομικούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη σύλληψη του 18χρονου Χένρι Νόβακ, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος και ψυχορραγούσε στο Σαουθάμπτον, προκαλώντας αντιδράσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 50χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 18χρονης για βιασμό

Συνελήφθη 50χρονος στην Χερσόνησο μετά από καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε ξενοδοχείο. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών στην Αλβανία - Συλλήψεις από αστυνομία

Διαδηλωτές στην Αλβανία συνελήφθησαν βίαια επειδή πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών, διαμαρτυρόμενοι για νόμο που επιτρέπει πολυτελή ξενοδοχεία σε προστατευόμενες περιοχές. Έρευνα για τη στάση της αστυνομίας ξεκίνησε.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στην Κένυα: Νεκρός και τραυματίες από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση

Νεκρός ένας άνθρωπος και δύο τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν η αστυνομία πυροβόλησε κατά διαδηλωτών στη φτωχογειτονιά Μαθάρε, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονταν για απαγωγές από τις δυνάμεις ασφαλείας. Έγινε χρήση δακρυγόνων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.