ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε επτά μόλις μέρες η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κατατέθηκαν συνολικά 17.978 αιτήματα μέσω 163 ΚΕΠ της χώρας.

Μόλις μια εβδομάδα χρειάζεται πλέον να περιμένει κανείς για την ανανέωση ή αντικατάσταση της άδειας οδήγησης μέσω των ΚΕΠ, με την εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής εξυπηρέτησης. Περίπου 18.000 πολίτες αξιοποίησαν, μέσω των ΚΕΠ της γειτονιάς τους, την υπηρεσία, με το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο ικανοποιήθηκε σε επτά ημέρες αντί 100 ή και 150 ημερες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κατατέθηκαν συνολικά 17.978 αιτήματα μέσω 163 ΚΕΠ της χώρας, εκ των οποίων 17.953 διαβιβάστηκαν μέσω των 147 ΚΕΠ που λειτουργούν και στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

«Τηρούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από απόσταση, χωρίς την ταλαιπωρία του γκισέ και των πολύμηνων αναμονών», ανέφερε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε ότι η αρχή αυτής της μεταβολής ξεκίνησε με την πρότασή της Περιφέρειας για την χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης στους νέους οδηγούς εντός 48 ωρών και στους παλιούς αμέσως μόλις καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειάς τους λόγω λήξης, φθοράς ή κλοπής.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, αφού σημείωσε ότι το σύνολο των ΚΕΠ που λειτουργούν στους δήμους της Αττικής εντάχθηκε στο σύστημα ψηφιακής εξυπηρέτησης, (από 77 σήμερα 147), επισήμανε ότι «χάρη στην εργώδη προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας και τη συνεργασία των στελεχών των ΚΕΠ των δήμων, πετύχαμε ο χρόνος να μειωθεί σε μία εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν νέες βελτιώσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΣΑ: Παράταση της στοχευμένης αποχής έως και τις 22 Φεβρουαρίου

Επίσης αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την πραγματοποίηση καθολικής αποχής την ημέρα ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Artificial Intelligence, Texniti Noimosini
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε ο «Ψηφιακός Βοηθός» του gov.gr στην υπηρεσία των πολιτών

Οι πολίτες μπορούν να συνομιλήσουν με τον «Ψηφιακό Βοηθό» τόσο από  το κινητό τους τηλέφωνο, όσο και από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Υποβάλλουν το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κατανεμηθούν οι 16.521 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024

Στην Υγεία θα κατευθυνθούν οι περισσότερες νέες προσλήψεις καθώς θα εγκριθούν άμεσα 6.500 θέσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση κλάδων για την προστασία των δασών.