ΓΔ: 2099.77 -1.42% Τζίρος: 182.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:43
Pixabay

Άνοδος της θερμοκρασίας σε Αθήνα, έκτακτα φαινόμενα στη Β. Ελλάδα

Ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ηλιοφάνεια και ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Ωστόσο, πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική, από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (15-08-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (16-08-2020), οπότε θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (16-08-2020) θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 16 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς με εξαίρεση τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 36 και 38 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Με έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζεται η κακοκαιρία Erminio, που θα χτυπήσει

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται σήμερα σε πολλές περιοχές, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, ενώ δυνατοί άνεμοι και αφρικανική σκόνη αναμένονται στη νότια Ελλάδα.
Πλημμύρες Θεσσαλία εναέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Ειδοποίηση 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από ειδοποίηση του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες των αρχών μέχρι το πρωί της Πέμπτης.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από το 112 για κακοκαιρία στην Πιερία – Σε ετοιμότητα η Π.Ε.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι Πιερίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων έως το πρωί της Πέμπτης. Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου.
Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αποπνικτική ατμόσφαιρα από σκόνη, περιορίστε τις μετακινήσεις

Πυκνή αφρικανική σκόνη έχει καλύψει την Κρήτη και οι Αρχές ζητούν περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων. Χαμηλή ορατότητα και ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα, κυρίως στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας για αυτοπροστασία από την κακοκαιρία Erminio

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτρέπει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.