ΓΔ: 1422.71 0.36% Τζίρος: 49.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αλλάζουν διατροφή οι Έλληνες, στροφή στα βιολογικά προϊόντα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Έξι στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πλέον πως ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 10% σε σχέση με το 2016.

Την σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για ολοένα και περισσότερους Έλληνες καταγράφει πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Nielsen. Ειδικότερα, 6 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, ποσοστό που εμφανίζεται αυξημένο κατά 10% συγκριτικά με το 2016.

Λιγότερη ζάχαρη καταναλώνει το 42% των ερωτηθέντων, λιγότερα λίπη το 41% ενώ το αλάτι, οι υδατάνθρακες και η γλουτένη συμπληρώνουν την πεντάδα των «αμαρτωλών» συστατικών που οι Έλληνες σπεύδουν να αποφύγουν, αν και σε μικρότερα ποσοστά (26%, 13% και 12% αντιστοίχως). Στο πλαίσιο αυτό, τα βιολογικά προϊόντα φαίνεται ότι κερδίζουν διαρκώς έδαφος, καθώς 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι έχουν καταναλώσει έστω και ένα είδος αυτής της κατηγορίας τον τελευταίο μήνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, σε δείγμα 1.200 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών. Η στροφή στην υγιεινή διατροφή και η φροντίδα της υγείας συνιστούν τους βασικούς παράγοντες για τους οποίους ολοένα και περισσότεροι αναζητούν τα βιολογικά προϊόντα, σύμφωνα με την Nielsen, με τα αυγά, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς και το γάλα να κατέχουν κυρίαρχη θέση στην επιλογή. Δυναμική παρουσιάζουν επίσης κατηγορίες όπως τα δημητριακά, οι χυμοί, το γιαούρτι και τα όσπρια.

Περαιτέρω, η έρευνα διαπιστώνει τόνωση της ζήτησης μελλοντικά σε κατηγορίες όπως το ψωμί, οι φρυγανιές και τα κράκερς. Το οργανωμένο λιανεμπόριο διατηρεί δεσπόζουσα θέση στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, με ποσοστό που αγγίζει το 72%, ιδιαίτερα στην κατηγορία των δημητριακών ενώ, ακολουθούν τα εξειδικευμένα καταστήματα με ποσοστό 44%.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας συγκαταλέγεται επίσης η καταγραφή σημαντικής αύξησης στο ποσοστό των Ελλήνων (39%) που αναφέρουν ότι είτε οι ίδιοι είτε κάποιος άλλος στο νοικοκυριό παρουσιάζει κάποια ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα ή και περισσότερα συστατικά τροφών, με την λακτόζη και την γλουτένη να αποτελούν τα συστατικά εκείνα που αναφέρονται συχνότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΤ: Πραγματοποιεί ελέγχους σε κυλικεία σχολείων σε όλη τη χώρα

Με επείγον σήμα του ο ΕΦΕΤ ζητά από τις Περιφερειακές του υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους μαθητές προϊόντων από τα σχολικά κυλικεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκοσμίου ενδιαφέροντος γαστρονομικός προορισμός η Θεσσαλονίκη

«Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας περνά μέσα από την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπου κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει ο γαστρονομικός τουρισμός» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης .
proionta, trofima, ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα αύριο για την ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

«Είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου» αναφέρει ο Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας.