ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ: "Τσουχτερά" πρόστιμα σε 19 επιχειρήσεις τροφίμων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 215.334 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις τροφίμων ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

 Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 215.334 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις τροφίμων ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τον ΕΦΕΤ, στη 14η Συνεδρίαση του ΔΣ της 6ης Σεπτεμβρίου 2019, με ισάριθμες Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρώθηκε η επιβολή προστίμων σε 19 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 191.290 ευρώ.

Επίσης, απορρίφθηκαν 11 περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχώρησε η επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους 24.044 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων : κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, επεξεργασίας, τυποποίησης οπωροκηπευτικών, εμπορίας ελαιολάδου, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης για:

- Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων

- Παραγωγή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων

- Παρακώλυση και παρεμπόδιση ελέγχου

- Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP

- Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής

- Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων

- Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επενδυτές προσδοκούν «ανάσταση» της ΔΕΗ

Στις ισχυρές προσδοκίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αποσαφήνιση της στρατηγικής εξυγίανσης της ΔΕΗ στην αγορά από τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εθνικές εκλογές ελπίζουν οι επενδυτές.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόστιμο 170 εκατ. στο YouTube για την προστασία των παιδιών

Η Google θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 170 εκατ. Δολαρίων που επιβλήθηκε στο YouTube από την από την αμερικανική Federal Trade Commission, για παραβίαση νόμων σχετικά με τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων παιδιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεμινάρια καινοτομίας στο Ισραήλ για έλληνες startuppers

Λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από νέους έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στα ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια καινοτομίας που διοργανώνει το Ισραήλ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.