ΓΔ: 1367.35 -1.68% Τζίρος: 71.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα πρασίνου, καθαρισμοί, αποκαταστάσεις στηθαίων και πινακίδων κυκλοφορίας και έργα ηλεκτροφωτισμού, ώστε η περιφερειακή οδός να πληροί τους όρους ασφαλούς μετακίνησης. Στους κόμβους Κ12 και Κ13 της περιφερειακής οδού βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία και ενημερώθηκε για το έργο της συντήρησης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε ασφαλτοστρώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η έναρξη της νέας παρέμβασης συντήρησης έγινε από την ανατολική πλευρά της περιφερειακής οδού.

«Η διοίκησή μας είναι αυτή που πραγματοποίησε την πρώτη εκτεταμένη συντήρηση στην περιφερειακή οδό έπειτα από δεκαετίες, ενώ όπως είχαμε δεσμευτεί η συντήρηση του δρόμου θα είναι διαρκής κι όχι αποσπασματική» τόνισε. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν άλλες δυο μεγάλες παρεμβάσεις, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, η πρώτη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας ύψους 8,5 εκ. ευρώ και η δεύτερη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών ύψους 9 εκ. ευρώ.

«Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ευθύνης μας, σε μήκος άνω των 4.000 χλμ.», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθέτηση αρχαίων στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»

Το σύνθετο τεχνικά και ευαίσθητο εγχείρημα της μεταφοράς και επανατοποθέτησης ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή του Καλοχωρίου, από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα προσωρινά αποσπασθέντα αρχαιολογικά ευρήματα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 12 εκατ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάνοιξη της οδού Ψελλού

«Χρηματοδότηση - μαμούθ» για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον τερματικό σταθμό στα ανατολικά του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό της Νέας Ελβετίας έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες αμφιδρόμησης στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησαν Κ. Ζέρβας και Ν. Ταχιάος

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.