Φώτο: ΑΠΕ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα πρασίνου, καθαρισμοί, αποκαταστάσεις στηθαίων και πινακίδων κυκλοφορίας και έργα ηλεκτροφωτισμού, ώστε η περιφερειακή οδός να πληροί τους όρους ασφαλούς μετακίνησης. Στους κόμβους Κ12 και Κ13 της περιφερειακής οδού βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία και ενημερώθηκε για το έργο της συντήρησης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε ασφαλτοστρώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η έναρξη της νέας παρέμβασης συντήρησης έγινε από την ανατολική πλευρά της περιφερειακής οδού.

«Η διοίκησή μας είναι αυτή που πραγματοποίησε την πρώτη εκτεταμένη συντήρηση στην περιφερειακή οδό έπειτα από δεκαετίες, ενώ όπως είχαμε δεσμευτεί η συντήρηση του δρόμου θα είναι διαρκής κι όχι αποσπασματική» τόνισε. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν άλλες δυο μεγάλες παρεμβάσεις, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, η πρώτη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας ύψους 8,5 εκ. ευρώ και η δεύτερη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών ύψους 9 εκ. ευρώ.

«Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ευθύνης μας, σε μήκος άνω των 4.000 χλμ.», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώσεις για αναστολή εργασίας ζητούν δημοτικοί υπάλληλοι

«Οι υπάλληλοι αυτοί θα μείνουν ξεκρέμαστοι και αν η Πολιτεία δεν αναλάβει να τους αποζημιώσει για το χρόνο που θα μείνουν κλειστές οι δομές, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν, από τα ταμεία των δήμων» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ,
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στη σήραγγα «Λουμπάρδα»

Υπολογίζεται ότι σε μία περίπου εβδομάδα θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα και θα ξεκινήσουν  οι αντίστοιχες εργασίες στην εσωτερική σήραγγα οι οποίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ αύριο θα γίνουν στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή χιλίων ευρώ από το «Voltάρω 2019» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πρόκειται για το ποσό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Voltάρω 2019», της διαδραστικής εκδήλωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και την Ηλεκτροκίνηση.
Walking-Thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 23,6 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης

Από την ανάπλαση της Αριστοτέλους έως την συντήρηση των γειτονιών οι προτεραιότητες της διοίκησης Ζέρβα που ανακοίνωσε οτι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2020 θα φτάσει τα 23,6 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταλαιπωρία από έργα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Η Περιφέρεια ζητά την κατανόηση των πολιτών για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία και καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή το προσεχές 10ημερο λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος.