ΓΔ: 1447.79 0.88% Τζίρος: 59.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:57:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μιχαηλίδου: Οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων στο επίκεντρο της προσοχής μας

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι απαρέγκλιτος κανόνας και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα, όπου αυτό χρειαστεί» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Γαλήνης» στη Ν. Σμύρνη επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σκοπός της επίσκεψης της κ. Μιχαηλίδου ήταν η επιθεώρηση της τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τους υπευθύνους της δομής και η ενημέρωση για την κατάσταση των φιλοξενουμένων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας και η προστασία των φιλοξενουμένων τους είναι βασική μας προτεραιότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι απαρέγκλιτος κανόνας και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα, όπου αυτό χρειαστεί.

Η κυβέρνηση, με όλους τους αρμόδιους φορείς, εξετάζει από κοντά την κατάσταση σε κάθε δομή και σε κάθε ίδρυμα ξεχωριστά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

remote work-tilergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες στους εργαζόμενους λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τον τρόπο χορήγησης των ειδικών αδειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όταν νοσούν από κορονοϊό είτε οι ίδιοι, είτε τα παιδιά τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το rapid test δικαιολογεί την απουσία εργαζομένου που νοσεί με covid

Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή και μόνο, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει για όλες τις ασθένειες.
ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών για rapid test

Παράταση στην προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης «περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης» έως και τη Δευτέρα 08/11.