ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το rapid test δικαιολογεί την απουσία εργαζομένου που νοσεί με covid

Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή και μόνο, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει για όλες τις ασθένειες.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα των εργαζομένων να θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες και να απέχουν από την εργασία τους, εφόσον βρεθούν θετικοί στον Covid-19, παρέχει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προκειμένου ο εργαζόμενος να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του στην περίπτωση νόσησης, λόγω Covid-19, απαιτείται μόνο rapid test.

«Εάν ο εργαζόμενος θέλει να κάνει χρήση άδειας ασθενείας και να λάβει σχετικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ στην περίπτωση αυτή και μόνο, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει άλλωστε για όλες τις ασθένειες», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών για rapid test

Παράταση στην προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης «περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης» έως και τη Δευτέρα 08/11.
remote work-tilergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα χορηγούνται οι ειδικές άδειες στους εργαζόμενους λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τον τρόπο χορήγησης των ειδικών αδειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όταν νοσούν από κορονοϊό είτε οι ίδιοι, είτε τα παιδιά τους.