ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ αύριο θα γίνουν στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.

Με μία πρωτοποριακή μέθοδο τοποθέτησης πλέγματος γαλλικής τεχνολογίας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ενισχύσει την αντοχή του δρόμου, άρχισαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της Μητροπόλεως οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο.

Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι η Μητροπόλεως ήταν ένας δρόμος σε τραγική κατάσταση και ότι το έργο που γίνεται ήταν κάτι που χρειαζόταν το κέντρο της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Τόνισε ότι επιλέχτηκε μια πρωτοποριακή μέθοδος με την τοποθέτηση ειδικού πλέγματος γαλλικής τεχνολογίας που εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά στη χώρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει μία σωστή δουλειά που τα αποτελέσματά της θα διαρκέσουν χρόνια.

Ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του θα γίνουν επεμβάσεις σε 400 χιλιομέτρων οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερες οι μετακινήσεις στην πόλη. Τέλος πρόσθεσε ότι ο επόμενος προγραμματισμός είναι να γίνουν εκτεταμένα έργα ασφαλοστρώσεων και αναπλάσεων σε γειτονιές μέσα στο 2020 ώστε να βελτιωθεί τόσο το οδόστρωμα όσο και τα πεζοδρόμια και ο αστικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ αύριο θα γίνουν στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθέτηση αρχαίων στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»

Το σύνθετο τεχνικά και ευαίσθητο εγχείρημα της μεταφοράς και επανατοποθέτησης ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή του Καλοχωρίου, από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα προσωρινά αποσπασθέντα αρχαιολογικά ευρήματα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 12 εκατ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάνοιξη της οδού Ψελλού

«Χρηματοδότηση - μαμούθ» για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον τερματικό σταθμό στα ανατολικά του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό της Νέας Ελβετίας έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες αμφιδρόμησης στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησαν Κ. Ζέρβας και Ν. Ταχιάος

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».
Walking-Thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 23,6 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης

Από την ανάπλαση της Αριστοτέλους έως την συντήρηση των γειτονιών οι προτεραιότητες της διοίκησης Ζέρβα που ανακοίνωσε οτι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2020 θα φτάσει τα 23,6 εκατ. ευρώ.