ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Ενισχύονται οι αστικές συγκοινωνίες: 655 προσλήψεις στον ΟΑΣΑ και 500 νέα οχήματα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Βασικός στόχος της ΠΝΠ είναι να αυξηθεί περαιτέρω η συχνότητα των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε 655 προσλήψεις, σε ειδικότητες αιχμής, με fast track διαδικασίες αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Επίσης, θα μπορεί πλέον να προμηθευτεί 300 σύγχρονα λεωφορεία, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing, καθώς και να ενισχύσει το στόλο των αστικών λεωφορείων με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση μέσω σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ.

Η ΠΝΠ δίνει επίσης τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ να επιταχύνει τις διαδικασίες που σχετίζονται με την επάρκεια και τη συντήρηση του στόλου του. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Βασικός στόχος της ΠΝΠ είναι να αυξηθεί περαιτέρω η συχνότητα των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο άρθρο της ΠΝΠ προβλέπει ότι κατά τους επόμενους μήνες ο ΟΑΣΑ μπορεί να προχωρά στη σύναψη συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου, μίσθωσης λεωφορείων και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε επαγγελματίες οδηγούς. Οι συμβάσεις θεωρούνται κατεπείγουσας ανάγκης και με την πρόσκληση σε διαπραγμάτευση θα καθορίζεται και η χρονική τους διάρκεια.

Το δεύτερο άρθρο αφορά στη στελέχωση των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω COVID-19. Συγκεκριμένα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις ειδικότητες: ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Οι προσλήψεις θα γίνουν με ευθύνη των οικείων φορέων, αλλά με κριτήρια και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν σε δοκιμαστική υπηρεσία των προσληφθέντων με αποδοχές για ένα έτος, μέχρι την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Το τρίτο άρθρο της ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ κατά τους επόμενους μήνες να συνάπτει συμβάσεις που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη διασφάλιση επάρκειας του στόλου λεωφορείων του.

Η ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον E65 έως 21 Νοεμβρίου λόγω ασφαλτικών εργασιών

Από 6 έως 21 Νοεμβρίου θα ισχύσουν ρυθμίσεις στον E65, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας και της Λ.Ε.Α. στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω έργων συντήρησης. Η Κεντρική Οδός ζητά προσοχή από τους οδηγούς.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς βλάβες στο Μετρό Θεσ/νίκης αποκαλύπτουν τα ελλείμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει συνεχή τεχνικά προβλήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τις βλάβες και την ταλαιπωρία των πολιτών, λιγότερο από έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παρκαρισμένα» στα αμαξοστάσια 250 λεωφορεία λόγω έλλειψης οδηγών

Περίπου 1.290 λεωφορεία ήταν διαθέσιμα το 2024 στην Αθήνα αλλά κυκλοφορούσαν μόνο 1.050 λόγω έλλειψης οδηγών. Χάθηκαν πάνω από 500.000 δρομολόγια. Γιατί παραιτούνται νεοπροσληφθέντες οδηγοί.