ΓΔ: 2463.66 0.16% Τζίρος: 91.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:09:53
Παιδικός σταθμός αίθουσα

Πρόσληψη άνω των 21.000 αναπληρωτών στην Εκπαίδευση 

Οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι υπόλοιπες αφορούν τη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020 - 21 προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά, 21.065 εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Από αυτούς, οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (10.017 στη Γενική Εκπαίδευση και 5.405 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 5.643 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές. Οι 3.981 εξ αυτών στην Γενική Εκπαίδευση και οι 1.662 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Επιπλέον των προσλήψεων αναπληρωτών, το υπουργείο προχώρησε και στην πρόσληψη 3.862 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου προς τους ενδιαφερόμενους, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στα οποία θα τοποθετηθούν, με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020. Εντός της ίδιας προθεσμίας οφείλουν και οι προσλαμβανόμενοι στα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία απευθείας στο ΚΕΣΥ πρόσληψής τους.

Οι αναλυτικοί πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανομένων είναι ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά το καλοκαίρι

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μείνει διαθέσιμο και το καλοκαίρι, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, διαγωνίσματα και βιντεομαθήματα σε μαθητές και αποφοίτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι χρήστες ξεπέρασαν τις 410.000.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μαρινάκης: Ορόσημο για την εκπαίδευση το 2ο Ειδικό Δημοτικό Ρεθύμνου

Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου θα λειτουργήσει σύντομα στο Ρουσοσπίτι, ενισχύοντας τις δομές ειδικής εκπαίδευσης και καλύπτοντας τις ανάγκες μαθητών και οικογενειών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου για ισότιμη εκπαίδευση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής ακαδημαϊκός κόμβος

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, διεθνοποίησης των ΑΕΙ και η συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή ακαδημαϊκό κόμβο.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ στα ΑΕΙ για συντήρηση και επισκευές υποδομών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών των δημόσιων ΑΕΙ, καλύπτοντας μικρής κλίμακας έργα συντήρησης, επισκευών και τεχνικές μελέτες έως το 2030.