ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόσληψη άνω των 21.000 αναπληρωτών στην Εκπαίδευση 

Οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι υπόλοιπες αφορούν τη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020 - 21 προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά, 21.065 εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Από αυτούς, οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (10.017 στη Γενική Εκπαίδευση και 5.405 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 5.643 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές. Οι 3.981 εξ αυτών στην Γενική Εκπαίδευση και οι 1.662 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Επιπλέον των προσλήψεων αναπληρωτών, το υπουργείο προχώρησε και στην πρόσληψη 3.862 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου προς τους ενδιαφερόμενους, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στα οποία θα τοποθετηθούν, με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020. Εντός της ίδιας προθεσμίας οφείλουν και οι προσλαμβανόμενοι στα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία απευθείας στο ΚΕΣΥ πρόσληψής τους.

Οι αναλυτικοί πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανομένων είναι ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.