ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:51 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έως τις 30/9 η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Όπως τόνισε ο υπ. Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, δίνεται στους πολίτες μία τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν αυτή την εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τώρα έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις και τα λεγόμενα "ξεχασμένα" τετραγωνικά που τακτοποιήθηκαν είναι πάνω από 35 εκατ. τμ.

"Οι πολίτες αυτοί, γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω", σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα: «Όπως είναι γνωστό, το υπ. Εσωτερικών πριν 8 μήνες έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να επιλύσουν οριστικά μια σημαντική εκκρεμότητα που έχουν απέναντι στους Δήμους και στο κράτος γενικότερα: Πολλές οικίες είναι δηλωμένες με λιγότερα τετραγωνικά μέτρα προς τους Δήμους από ότι είναι στο Ε9. Το μέτρο αυτό, που λόγω κορωνοϊού πήρε δύο παρατάσεις, Μάρτιο και Ιούνιο, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και ως τώρα 1.650.000 πολίτες διόρθωσαν τα τ.μ. στις ιδιοκτησίες τους. Έχουν εμφανιστεί με αυτό τον τρόπο 35 εκ. τ.μ. Οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο έχουν γλιτώσει από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Αυτοδιοίκηση και το κράτος κερδίζουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο πρόσθετα έσοδα που κακώς δεν εισέπρατταν τα προηγούμενα χρόνια. Η ροή των δηλώσεων τις τελευταίες μέρες αποδεικνύει ότι η έκταση του προβλήματος τελικά είναι τεράστια και τα αδήλωτα τετραγωνικά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο πλειοψηφικός κανόνας. Επιδίωξη μας είναι όλοι να κάνουν χρήση αυτού του μέτρου και να βάλουν τέλος σε μία πολύχρονη εκκρεμότητα. Είναι, επίσης, δεδομένο ότι η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε για πολλούς μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει δυσκολίες σε πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας και όχι εξοικειωμένους με το διαδίκτυο, να ολοκληρώσουν αυτές τις δηλώσεις. Υπάρχει επίσης και σύγχυση από ανακρίβειες που έχουν αναφερθεί στο δημόσιο διάλογο σε σχέση με άλλες εξελισσόμενες διαδικασίες, όπως η δήλωση αυθαιρέτων. Αυτοί είναι οι λόγοι που το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει μία τελική παράταση ως τις 30/9. Ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία και όλοι να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση. Και όλοι μαζί να μετατρέψουμε μία ενοχική σχέση σε σχέση εμπιστοσύνης Το κράτος σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες σέβονται το κράτος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση και αξιοποίηση της Βίλας Λουμίδη στον δήμο Αμαρουσίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του δήμου. Η υλοποίησή του γίνεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής Αρχής για αστικές αναπλάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Έως τις 29/9 οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Mέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, που δεν έχουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 4.600 οι εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων με το «Σπίτι μου»

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία, με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε το πρόγραμμα κάλυψης ενοικίου για ευάλωτους πολίτες του Δ. Αθηναίων

Μέχρι 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που δίνει προτεραιότητα σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κάλυψη» για δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων

Μέσω του προγράμματος «Κάλυψη», προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο καλύπτει για τρία χρόνια το κόστος μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.