ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σε καραντίνα για 14 ημέρες το ΚΥΤ στη Μόρια

Χθες το βράδυ αναγνωρίσθηκε ως θετικός στον κορονοϊό και ήδη νοσηλεύεται, 40χρονος Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ο οποίος είχε φύγει από το νησί για την Αθήνα και επέστρεψε στη Μόρια.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τέθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, για συνολικά 14 ημέρες, έπειτα από κρούσμα κορονοϊού, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. 

Για το χρονικό διάστημα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή, ενώ η αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Στον χώρο του καταυλισμού θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό διαμένουν περί τους 12.800 αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες.

Χθες το βράδυ αναγνωρίσθηκε ως θετικός στον κορονοϊό και ήδη νοσηλεύεται, 40χρονος Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ο οποίος είχε φύγει από το νησί για την Αθήνα στις 17 Ιουλίου και επέστρεψε στη Μόρια, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου, όπου και διέμενε σε σκηνή.

Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Μόρια για ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ στο ΚΥΤ Μόριας έχει μεταβεί ήδη και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ενώ όπως έγινε γνωστό εντός Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα υγειονομική μονάδα για την απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλοία και σκηνές 2.000 πρόσφυγες από τη Μόρια - Νέα φωτιά στον καταυλισμό

Για τους υπόλοιπους, «μεταφέρονται ήδη στη Λέσβο σκηνές που θα εγκατασταθούν στη Μόρια», ενώ σήμερα κιόλας μεταφέρονται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα 400 ασυνόδευτα ανήλικα που είχαν απομείνει στο ΚΥΤ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξέγερση και φωτιές στη Μόρια με αφορμή την απομόνωση των διαπιστωμένων κρουσμάτων

Στον δρόμο περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στη Μυτιλήνη προκειμένου να αποτραπούν εκτεταμένα επεισόδια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μυτιλήνη, τεράστιες ζημιές από τη φωτιά στη Μόρια

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι φωτιές μπήκαν από τους ίδιους τους μετανάστες και αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.