ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, εκκενώθηκαν οικισμοί

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορίνθου, Β. Νανόπουλο, προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός ο Κόρφος, ο συνοικισμός Ήλιος και η Μονή Αγ. Μαρίνας.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Άγιος Βλάσης, στο Σοφικό Κορινθίας, για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως τώρα αιτία σε δασική έκταση.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλο, που μίλησε σε τηλεοπτικά μέσα, «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.», ωστόσο εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός ο Κόρφος, καθώς τα σπίτια που βρίσκονται στην παραλία δεν κινδυνεύουν όμως όσα βρίσκονται στην περίμετρο του χωριού υπήρχε κίνδυνος να κινδυνεύσουν και μαζί να κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές. 

«Μετακινήσαμε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα σε χώρο συγκέντρωσης, ενώ εκκενώσαμε και τον συνοικισμό Ήλιος και τη Μονή Αγ. Μαρίνας», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, στις 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν. Αλλά, επαναλαμβάνω, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους μας. Κάνω έκκληση για επιφυλακή όλων μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση βρέθηκε πλέον η πυρκαγιά στον Έβρο μετά από 16 ημέρες

Tο τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα:
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.