ΓΔ: 832.79 0.69% Τζίρος: 22.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:38:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την απόσυρση αντιβακτηριακού προϊόντος ζήτησε ο ΕΟΦ

Το αντιβακτηριακό τζελ που προωθείται ως βιοκτόνο δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές που υπάρχουν ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκόολη.

Να αποσυρθεί άμεσα το προϊόν για τον καθαρισμό και απολύμανση που προωθείται ως βιοκτόνο αλλά δεν έχει την απαιτούμενη άδεια, ζήτησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για το BLU DROP SKIN HANDCLEANSE GEL της ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ. Το προϊόν φέρεται να μην συμφωνεί με τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να έχει.

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος BLU DROP CLINICAL SKIN HANDCLEANSE GEL, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).  Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του, «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη».

«Συγχρόνως προωθείται ως βιοκτόνο π.χ. Λευκός Σταυρός επί της συσκευασίας, χαρακτηρισμός antibacterial gel, ισχυρισμούς κατά των ιών χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ», αναφέρει επίσης ο Οργανισμός και προσθέτει ότι η εταιρεία ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ που διακινεί το προϊόν οφείλει να προβεί στην άμεση απόσυρση του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη επένδυσης στην κλινική έρευνα τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Παγκοσμίως αναφέρονται περισσότερες από 542 μελέτες, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει 79 και στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη 5 κλινικές δοκιμές. Για τα εμβόλια υπάρχει μία ευρωπαϊκή μελέτη και 7 στις υπόλοιπες χώρες.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανιχνεύθηκαν στα λύματα οι μεταλλάξεις Βρετανίας-Ν. Αφρικής

Η μέθοδος είναι σε θέση να ανιχνεύσει τις μεταλλάξεις του ιού σε δείγματα που προέρχονται από το σύνολο του πληθυσμού -συμπτωματικούς και ασυμπτωματικούς φορείς- της περιοχής της Θεσσαλονίκης.