ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την απόσυρση αντιβακτηριακού προϊόντος ζήτησε ο ΕΟΦ

Το αντιβακτηριακό τζελ που προωθείται ως βιοκτόνο δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές που υπάρχουν ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκόολη.

Να αποσυρθεί άμεσα το προϊόν για τον καθαρισμό και απολύμανση που προωθείται ως βιοκτόνο αλλά δεν έχει την απαιτούμενη άδεια, ζήτησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για το BLU DROP SKIN HANDCLEANSE GEL της ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ. Το προϊόν φέρεται να μην συμφωνεί με τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να έχει.

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος BLU DROP CLINICAL SKIN HANDCLEANSE GEL, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).  Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του, «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη».

«Συγχρόνως προωθείται ως βιοκτόνο π.χ. Λευκός Σταυρός επί της συσκευασίας, χαρακτηρισμός antibacterial gel, ισχυρισμούς κατά των ιών χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ», αναφέρει επίσης ο Οργανισμός και προσθέτει ότι η εταιρεία ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ που διακινεί το προϊόν οφείλει να προβεί στην άμεση απόσυρση του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη επένδυσης στην κλινική έρευνα τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Παγκοσμίως αναφέρονται περισσότερες από 542 μελέτες, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει 79 και στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη 5 κλινικές δοκιμές. Για τα εμβόλια υπάρχει μία ευρωπαϊκή μελέτη και 7 στις υπόλοιπες χώρες.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα από τα ανεμβολίαστα παιδιά

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η πανδημία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται μετά τα Χριστούγεννα και από το Πάσχα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά, ενώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζεται επέκταση της «τρίτης δόσης» και στους άνω των 60 ετών

Σύμφωνα με τον υπ. Υγείας «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα». 
Pleuris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή του υπουργού Υγείας στην 71η Σύνοδο του Π.Ο.Υ Ευρώπης

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.