ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία και προκάλεσε πανικό ανάμεσα σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ζούσαν εκεί. 

Ξανά φωτιές σήμερα το μεσημέρι κατακαίνε τα ελάχιστα τμήματα του καταυλισμού της Μόριας που δεν είχαν καεί το βράδυ της Τρίτης, χθες Τετάρτη αλλά και σήμερα το πρωί. 

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία και προκάλεσε πανικό ανάμεσα σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ζούσαν εκεί. 

Τράπηκαν σε φυγή και προστέθηκαν στο μήκους πολλών χιλιομέτρων υπαίθριο καταυλισμό στο δρόμο από το ΚΥΤ μέχρι την είσοδο της πόλης. Για το σβήσιμο της φωτιάς επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, καταστρέφοντας τον καταυλισμό και οδηγώντας στον δρόμο περισσότερους από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ζούσαν σε αυτόν. Αφορμή φέρεται ότι είναι το ξέσπασμα συγκρούσεων μετά την άρνηση 35 μεταναστών που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό να τεθούν σε απομόνωση. 

Στη Λέσβο βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών, ενώ, ήδη, περισσότερα από 400 ασυνόδευτα παιδιά έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο νησί έχουν καταφθάσει και πλοία προκειμένου οι πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν, προσωρινά, σε αυτά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ΚΥΑ για την αποζημίωση κατοίκων και επιχειρηματιών από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών.