ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:07:03
Φώτο: ΑΠΕ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, αισθητός στην Αθήνα

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Θήβας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του γεωδυναμικού ινστιτούτου με επίκεντρο ανατολικά των Αλκυονίδων νήσων τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση: «Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 06:00 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 6 το πρωί, 50 χιλιόμετρα δυτικά/βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Θήβας».

Λέκκας: Δεν υπάρχει ανησυχία

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός, πραγματοποιήθηκε 30 χιλιόμετρα βόρεια της Κορίνθου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ψάθας και Πόρτο Γερμενό.

Πρόκειται για περιοχή που δίνει συνεχώς σεισμούς, όπως υποστήριξε ο καθηγητής. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ο σεισμός έγινε αισθητός γιατί ήταν σε χαμηλό εστιακό βάθος, καθώς επίσης στην περιοχή υπάρχει κατευθυντικότητα προς την Αττική.

«Δεν μπορεί να πει κάποιος αν θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Το φαινόμενο παρακολουθείται», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 μετασεισμοί στον Παναμά μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής

Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον Παναμά μετά τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, αλλά υπάρχουν τραυματίες.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στον Παναμά: Ζημιές και τραυματίες σύμφωνα με πρώτο απολογισμό

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ προκάλεσε πανικό στον Παναμά, με κτίρια και δρόμους να καταρρέουν. Οι αρχές αναφέρουν δύο τραυματίες χωρίς θύματα, ενώ σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές και σε καθεδρικό ναό.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στον Παναμά: «Μεγάλη καταστροφή» δηλώνει ο πρόεδρος Μουλίνο

Ο πρόεδρος του Παναμά, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, χαρακτήρισε «μεγάλη καταστροφή» τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε κατάρρευση κτιρίων και δρόμων στο νότιο τμήμα της χώρας, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν θύματα.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στον Παναμά, προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πόλη του Παναμά, προκαλώντας πανικό. Το επίκεντρο ήταν στα νότια παράλια και υπάρχει προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.