ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λιμενικό σκάφος
Λιμενικό σκάφος επιτηρεί τα νερά στην περιοχή Μαλές.

Ναυάγιο ανοικτά της Κρήτης: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Έως τώρα έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, μίας γυναίκας και δύο παιδιών.

Σε εξέλιξη είναι και σήμερα μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση σκάφους, πιθανότατα θαλαμηγού, που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Έως τώρα έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, μίας γυναίκας και δύο παιδιών.

Οι σοροί με 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Σύρου με ευρωπαϊκό ένταλμα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης

Σύρος με σουηδικό διαβατήριο συνελήφθη στον Πειραιά ως αρχηγικό μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την ΕΕ. Προφυλακίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών.
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σειρά περιστατικών και διακομιδών κατέγραψε το Λιμενικό σε όλη τη χώρα

Θάνατος 86χρονου στη Ρόδο, μηχανικές βλάβες πλοίων σε Χίο και Καβάλα, διασώσεις σε Χαλκίδα και Σκιάθο, καθώς και έξι διακομιδές ασθενών, περιλαμβάνονται στα περιστατικά του τελευταίου 24ώρου.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Έρχεται νέα μαρίνα στην Κέρκυρα με επένδυση άνω των 50 εκατ.

Η νέα μαρίνα στην Κέρκυρα αλλάζει τον θαλάσσιο τουρισμό στο Ιόνιο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος. Θα φιλοξενεί 400 σκάφη, με σύγχρονες, περιβαλλοντικά φιλικές υποδομές
Μαρίνα Ζέας αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία αλιέων στον Πειραιά για τα θαλάσσια πάρκα

Περίπου 50 μηχανότρατες διαμαρτύρονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά, αντιδρώντας στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων που, όπως υποστηρίζουν, θα περιορίσουν την επαγγελματική αλιεία έως και 87% των περιοχών.