ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ακόμα 121 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό

Τουλάχιστον 121 μετανάστες και πρόσφυγες, περισυνελέγησαν το πρωί από το λιμενικό σε Φαρμακονήσι και Ικαρία σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 121 μεταναστών και προσφύγων, προχώρησαν σήμερα το πρωί σε δύο διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν σε νησιά του Αιγαίου στελέχη του λιμενικού σώματος.

Συγκεκριμένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού περισυνέλεξε από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο 49 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ικαρίας. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Εξάλλου 72 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος νότια του Φαρμακονησίου, περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στην προβλήτα του νησιού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.