ΓΔ: 1447.96 0.89% Τζίρος: 58.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:55:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έφοδος της Αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα εξαιτίας συνωστισμού

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο να αποχωρήσει από την πλατεία και μετά από λίγη ώρα η πλατεία άδειασε.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο, αργά χθες το βράδυ, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για την αποτροπή συνωστισμού, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο να αποχωρήσει από την πλατεία και μετά από λίγη ώρα η πλατεία άδειασε.

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛΑΣ, που θα ακούγεται στους δρόμους έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αναφέρει: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Σημειώνεται ότι οι πλατείες αποτελούν συχνό σημείο συνωστισμού και η Αστυνομία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο ελέγχων

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει συχνές περιπολίες, συγκέντρωση πληροφοριών για σημεία με συνωστισμό, Παράλληλα, αστυνομικοί θα παροτρύνουν κυρίως με μεγάφωνα είτε να απομακρυνθεί ο κόσμος, είτε να λάβει τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ θα ενημερώνεται άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων και όπου χρειάζεται θα μεταβαίνει και ο επικεφαλής. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο κόσμος, θα φτάνουν ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα μέτρα και όπου χρειαστεί θα ακολουθεί υποχρεωτική απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 346 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 210 εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 15.928. 

Εξάλλου, το ενδεχόμενο νέων μέτρων θα εξεταστεί σήμερα στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, απήυθυνε εκ νέου έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην Αττική που αυτή τη στιγμή είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή, σημειώνοντας ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.