ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Απόφαση - καταπέλτης για Χρυσή Αυγή, ένοχοι και για εγκληματική οργάνωση

Κρίθηκαν ένοχοι 18 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ 7 υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση της οργάνωσης. Ο Ρουπακιάς κρίνεται ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα.

Την ενοχή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και συγκεκριμένα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, αφού εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων και την ενοχή τους για κάθε υπόθεση. 

Ειδικότερα, ένοχοι κρίθηκαν 18 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ 7 υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση της οργάνωσης. 

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, ο Ρουπακιάς κρίνεται ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα, καθώς και σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Παράλληλα, κρίθηκαν όλοι ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών. Επίσης, όσον αφορά στην υπόθεση του ΠΑΜΕ, το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Σημειώνεται πως η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου βρίσκονται αυτήν την ώρα περίπου 15.000 άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, ενώ νωρίτερα επικράτησε μικροένταση ανάμεσα σε μπλοκ συγκεντρωμένων, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Όπως ακούγεται από τα μεγάφωνα, η συγκέντρωση εκτείνεται από τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Ιπποκράτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια θα βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές στην ηγετική ομάδα ζητά ο εισαγγελέας

Την έφεση άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος που ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι ποινή των 13 ετών μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια.