ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών προτείνει η εισαγγελέας

Με εξαίρεση μόνο για τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής προτείνει η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου κατά την αγόρευση της, με εξαίρεση τριών από αυτούς. 

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για ελαφρυντικά εξαιρώντας μόνο τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι είχαν, αιτηθεί συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα, επικράτησε ένταση στο δικαστήριο. 

Οι υπόλοιπο συνήγοροι υπεράσπισης φώναζαν στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε προκειμένου και αυτοί να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα.

«Δεν ζητάω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών γιατί είναι αντιφατικό να τους έχετε κρίνει ενόχους για σοβαρά αδικήματα και εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα κι εγώ να προτείνω ελαφρυντικά», είπε η εισαγγελέας.

Σημειώνεται πως στο δικαστήριο είναι παρόντες 9 κατηγορούμενοι.

Η διαδικασία προβλέπει ότι μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν το δικαίωμα να δευτερολογήσουν. Αμέσως μετά, το δικαστήριο θα συνεδριάσει επί των ποινών. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η τύχη των καταδικασμένων πλέον στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Λίγο νωρίτερα, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, στο Εφετείο. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα είχε βρεθεί πριν στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια και επανέλαβε ότι «δικαιώθηκε η κοινωνία».

Το προηγούμενο βράδυ η κ. Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Εφετείο

Τέσσερα άτομα επιτέθηκαν το μεσημέρι με μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το Εφετείο Αθηνών και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Μομφεράτου. Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ σημειώνεται ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος αστυνομικός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές στην ηγετική ομάδα ζητά ο εισαγγελέας

Την έφεση άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος που ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι ποινή των 13 ετών μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αποφασίζει σήμερα για τις αναστολές

Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Αν ωστόσο το δικαστήριο θέλει να διασκεφθεί, η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η Εισαγγελέας για αναστολή σε όλους

Η Εισαγγελέας έδρας επανέλαβε ότι η πρότασή της για χορήγηση ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος είναι σύμφωνη με τον Νόμο, ενώ καταφέρθηκε σε βάρος της Πολιτικής Αγωγής για τις δηλώσεις τις οποίες προβαίνει.