ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Απεργεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ - Κανονικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην απεργία συμμετέχουν ο κλάδος της αεροναυτιλίας, γιατροί και νοσηλευτές, καθώς και οι ομοσπονδίες λειτουργών μέσης εκπαίδευσης και δασκάλων. Συγκέντρωση στις 10 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, μετά την απόφαση που έλαβαν χθες τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς για αναστολή της στάσης εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στις γραμμές 1, 2 & 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ.

Για τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν υπήρχε εξ αρχής απόφαση για προκήρυξη απεργίας, ωστόσο, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Στο μεταξύ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας, με την ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και την ΕΝΗΜΑΕΚ (Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) να προχωρούν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, απεργιακή κινητοποίηση έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Οι Ελεγκτές (ΕΕΕΚΕ) εξήγγειλαν 5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18/10 από 13.30 έως 18.30 και τη Δευτέρα 19/10 από 07.30 έως 12.30. Αντίστοιχα η ΟΣΥΠΑ προχωρεί την Κυριακή σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 15:30 έως 18:30, και την Δευτέρα επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12:30 έως 15:30 τοπική, ενώ οι ηλεκτρονικοί (ΕΝΗΜΑΕΚ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία.

Σημειώνεται πως η Aegean και η Olympic Air ανακοίνωσαν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων για Πέμπτη και Παρασκευή.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ομοσπονδίες λειτουργών μέσης εκπαίδευσης και δασκάλων. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 π.μ.. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά η 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσης εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας.