ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής ο Γ. Ρουπακιάς

Συνεχίζεται η διαδικασία επί των αναστολών. Είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε την Παρασκευή η απόφαση.

Τα επιχειρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι υποθέσεις των εντολέων τους, υποβάλλουν από τις 10 το πρωί οι συνήγοροι των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής, αν και όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ισοβίτες έτυχαν χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος.

Σημειώνεται πως η απόφαση για τις αναστολές των ποινών εκτιμάται πως θα εκδοθεί είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε την Παρασκευή.

Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίαςοι κατηγορούμενοι δικαιούνται να εξετάσουν μάρτυρες και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά για το «αχρείαστο» της φυλάκισης ή τη ζημιά στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση. Ήδη χθες το απόγευμα κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας προς στήριξη κατηγορουμένου που διεκδικεί να μην οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης και θα συνεχιστεί σήμερα από τις 10 το πρωί.

Η πολιτική αγωγή θεωρεί πως οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα «τείνουν προς το ανώτατο όριο». Όμως, οι συνήγοροι των θυμάτων θεωρούν πως οι ποινές για τις συνέργειες σε ανθρωποκτονία Φύσσα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ είναι σαφέστατα μικρότερες από την δυνατότητα που είχαν οι δικαστές.

Αν το δικαστήριο αποφασίσει τον εγκλεισμό κατηγορουμένων η παραμονή τους στη φυλακή, ανάλογα με την ποινή καθενός, θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο από τα 3 έως τα 4,8 έτη με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις για αποφυλάκιση με την συμπλήρωση έκτισης των 3/5 της ποινής και αφού αφαιρεθούν οι χρόνοι προσωρινής κράτησης όσων προφυλακίστηκαν. Σε αυτόν τον μέσο όρο δεν υπολογίζονται οι περιπτώσεις όπου θα προσφέρεται εργασία εντός της φυλακής, τα λεγόμενα «μεροκάματα» όπου η κάθε μέρα μετρά διπλή. Με την συμπλήρωση, κατά μέσο όρο, 3,3 ετών έκτισης κάθε κρατούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα μπορεί να ζητήσει απόλυση υπό όρους από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια θα βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.