Φωτο: ΑΠΕ

Στρατηγική συνεργασία ΟΑΕΔ - Cisco για την ενίσχυση των ανέργων

Η νέα συνεργασία θα προωθήσει τον σχεδιασμό και υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων για την κατάρτιση ανέργων ώστε να ανταπεξέλθουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας, υπέγραψαν σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Cisco Hellas, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού-EU Code Week (10-25 Οκτωβρίου 2020).

Συγκεκριμένα, η νέα συμμαχία θα προωθήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων κατάρτισης ανέργων και επαγγελματικής εκπαίδευσης μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και σπουδαστών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, μέσω του Cisco Networking Academy, ένα διεθνές πρόγραμμα με προσανατολισμό στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT).

Παγκοσμίως, λειτουργούν 12.500 Ακαδημίες σε 180 χώρες με περίπου 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αντεπεξέλθουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας. Παράλληλα, οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση στην κοινότητα του Cisco Networking Academy, όπου έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα σχετικά με το μάθημα, με σπουδαστές και στελέχη της αγοράς από άλλες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) είναι ένα κίνημα βάσης που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της είναι η διοργάνωση δράσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, για να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγός ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ

H ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού δίνει τη δυνατότητα άμεσων και ασφαλών συναλλαγών και καθιστά μη αναγκαία την προσέλευση στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) για τις περισσότερες και πιο «δημοφιλείς» υπηρεσίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Δευτέρα 21/9 ηλεκτρονικά η δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Με την ενεργοποίηση της νέας υπηρεσίας, η δήλωση της παρουσίας και η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας την ομαλή καταβολή των επιδομάτων, χωρίς άλλη ενέργεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 20 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις στις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το σχολικό έτος 2020-2021 σε 32 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη πρακτική άσκηση, έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της Α΄ Τάξης Λυκείου.