ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στρατηγική συνεργασία ΟΑΕΔ - Cisco για την ενίσχυση των ανέργων

Η νέα συνεργασία θα προωθήσει τον σχεδιασμό και υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων για την κατάρτιση ανέργων ώστε να ανταπεξέλθουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας, υπέγραψαν σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Cisco Hellas, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού-EU Code Week (10-25 Οκτωβρίου 2020).

Συγκεκριμένα, η νέα συμμαχία θα προωθήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων κατάρτισης ανέργων και επαγγελματικής εκπαίδευσης μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και σπουδαστών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, μέσω του Cisco Networking Academy, ένα διεθνές πρόγραμμα με προσανατολισμό στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT).

Παγκοσμίως, λειτουργούν 12.500 Ακαδημίες σε 180 χώρες με περίπου 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αντεπεξέλθουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας. Παράλληλα, οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση στην κοινότητα του Cisco Networking Academy, όπου έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα σχετικά με το μάθημα, με σπουδαστές και στελέχη της αγοράς από άλλες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) είναι ένα κίνημα βάσης που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της είναι η διοργάνωση δράσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, για να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα στην κυβερνοασφάλεια

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Έως την Κυριακή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στην κυβερνοασφάλεια

Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.
kivernoasfaleia, cyber security, texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΟΑΕΔ και Cisco για κατάρτιση ανέργων στην κυβερνοασφάλεια

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στις 15:00 έως και την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, στις 23:59.
ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.