ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σχέδια για περισσότερες πτήσεις από Αθήνα για Πεκίνο κάνει η Air China

Θα διατηρήσει και τη χειμερινή περίοδο τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου η Air China, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί και μια τέταρτη πτήση.

Την απόφασή της να διατηρήσει και τη χειμερινή περίοδο τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα στο δρομολόγιο Αθήνα - Πεκίνο ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία αερομεταφορών Αir China. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, δεδομένο ότι η αεροπορική κίνηση μεταξύ Κίνας και Ελλάδας τα δυο τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που εγκαινιάστηκε (30 Σεπτεμβρίου 2017) το απευθείας δρομολόγιο, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, εξετάζεται η προσθήκη και τέταρτης απευθείας πτήσης από το 2020.

Ο γενικός διευθυντής της Air China Athens, Fan Heyun, τόνισε πως στόχος της εταιρειάς είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δυο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μια την άλλη. «Αν και η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς, χρειάζεται η κατάλληλη "διαφήμιση" στην Κίνα, ώστε όλο και περισσότεροι Κινέζοι να την επισκεφθούν» πρόσθεσε.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2018 σε σχέση με το 2017 η συνολική επιβατική κίνηση από την κινέζικη αγορά προς το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (απευθείας και μέσω ενδιάμεσης στάσης) αυξήθηκε κατά 65% ενώ ο αριθμός των επιβατών που ήρθαν απευθείας υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 50.369 το 2018 (ποσοστιαία αύξηση περίπου 365%). Η Κίνα πέρυσι εισήλθε στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές γραμμές του "Ελ. Βενιζέλος" ενώ το α' 9μηνο του 2019 έφτασε στην 16η θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων που έρχεται στη χώρα είναι για τουρισμό, και μένουν κατά μέσο όρο περίπου 14 μέρες στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως τα δρομολόγια της Air China εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικό το rapid test για όλους τους επιβάτες από ΗΑΕ και Βρετανία 

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια με πτήσεις από το εξωτερικό για το χρονικό διάστημα έως και τις 8/3/2021 υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου παρατείνονται οι περιορισμοί για πτήσεις εσωτερικού

Παρατείνεται έως τις 15 Φεβρουαρίου η αεροπορική οδηγία για τις πτήσεις εσωτερικού επιτρέπει μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, επαγγελματικούς σκοπούς και οικογενειακούς λόγους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση ΝΟΤΑΜ μόνο για ουσιώδεις πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Με νέα ΝΟΤΑΜ παρατείνεται έως τις 18/1/21 η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο ταξίδια για λόγους υγείας, επαγγελματικούς και επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.