ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή οδηγούνται οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής. Αναστολή, με περιοριστικά μέτρα, σε 12 στελέχη.

Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο, απορρίπτοντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι οι εφέσεις τους δεν έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ δόθηκε αναστολή, με περιοριστικά μέτρα, σε 12 στελέχη. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, στη φυλακή οδηγούνται οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, αλλά στελέχη με δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μόνο 5 από τους 13 δεν θα φυλακιστούν (Ζαρούλια, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Κουκούτσης και Μπούκουρας). 

Συγκεκριμένα, ανασταλτικό αποτέλεσμα θα έχουν οι Σκαλκος, Δήμου, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Δασκαλάκης, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Ζαρούλια και Κουκούτσης, ενώ οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δυο φορές την εβδομάδα και εγγύηση 20.000 ευρώ. 

Σημειώνεται πως θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις όσων οδηγούνται στη φυλακή, εκτός αν οι ίδιοι παραδοθούν στην αστυνομία ή το δικαστήριο. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης παραδόθηκαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιώργος Πατέλης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές στην ηγετική ομάδα ζητά ο εισαγγελέας

Την έφεση άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος που ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι ποινή των 13 ετών μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αποφασίζει σήμερα για τις αναστολές

Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Αν ωστόσο το δικαστήριο θέλει να διασκεφθεί, η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η Εισαγγελέας για αναστολή σε όλους

Η Εισαγγελέας έδρας επανέλαβε ότι η πρότασή της για χορήγηση ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος είναι σύμφωνη με τον Νόμο, ενώ καταφέρθηκε σε βάρος της Πολιτικής Αγωγής για τις δηλώσεις τις οποίες προβαίνει.