ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δωρεά 3 εκατ. από τη Δανία για τα ασυνόδευτα στην Ελλάδα

Η χορηγία αφορά στη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Συμφωνία οικονομικής υποστήριξης από τη Δανία προς την Ελλάδα, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των ασυνόδευτων ανηλίκων υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας, Τράινε Ρασκ Θάιγκεσεν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η συμφωνία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία παροχής τριών εκατομμυρίων ευρώ από τη Δανία για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών, που είχε υπογραφεί νωρίτερα φέτος.

Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2020 και 30 Απριλίου 2022 και θα αφορά στη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, με την οποία συζήτησαν για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και την πορεία των σχετικών διαβουλεύσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε την κ. Λαμοργκέζε για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το σεισμό στη Σάμο, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της και δήλωσε πρόθυμη να παρέχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, και κάποιοι ανήλικοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις διενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.