ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

«Πόσοι θεατές παρουσιάστηκαν θετικοί σε τυχαία τεστ;» ρωτάει η ΠΟΘΑ στην επιστολή που απέστειλε προς την κυβέρνηση τονίζοντας πως οι αποφάσεις της οδηγούν σε «οικονομική και ηθική εξόντωση καθώς και στην συκοφάντηση του κλάδου».

Επιστολή απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α) προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τους συναρμόδιους υπουργούς (υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλαο Γιατρομανωλάκη) σχετικά με το «νέο λουκέτο της κυβέρνησης στον Πολιτισμό». 

 Ειδικότερα, μέσω της επιστολής, η ΠΟΘΑ ζητά να πληροφορηθεί για «τον αριθμό των κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, που συνδέονται, μέσω της ιχνηλάτησης, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καθήμενων (δηλαδή θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες σε αίθουσες συναυλιών με υποχρεωτική χρήση μάσκας και κινηματογραφικές προβολές), καθώς και πόσοι θεατές παρουσιάστηκαν θετικοί σε τυχαία τεστ και οτιδήποτε άλλο στοιχειοθετεί επιστημονικά την ανάγκη ενός τόσο αυστηρού και καταστροφικού πλαισίου για τον πολιτισμό».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η ΠΟΘΑ επιφυλάσσεται για «οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα αντίδρασης στην οικονομική και ηθική εξόντωση καθώς και στην συκοφάντηση του κλάδου της, που προκαλούν αυτές οι αποφάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://potha1965.blogspot.com

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλαρώνουν τα μέτρα, ανοίγουν θερινά σινεμά και ξεκινούν οι συναυλίες

Το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου σηματοδοτεί το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων καθώς τα μουσεία ξεκινούν και πάλι να λειτουργούν στις 14 Μαΐου και ανοίγουν τα θερινά σινεμά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SOS εκπέμπουν καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον Πολιτισμό

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων στον πολιτισμό ζητούν 22 σωματεία του οπτικοακουστικού κλάδου με επιστολή τους, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για στήριξη του βιβλίου και του Τύπου

Ανάμεσα στις προτάσεις τους είναι να διατεθεί στον πολιτισμό σημαντικό μέρος των 340 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στη χώρα μας από τα κονδύλια της Επενδυτικής Πρωτοβουλίας για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.