ΓΔ: 895.35 0.80% Τζίρος: 26.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ενίσχυση 10.350.000 ευρώ σε πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ επισημαίνει ότι στις 18 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΟΑ η έκτακτη ενίσχυση των αντίστοιχων πολιτιστικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης, με το ποσό των 4.260.000 ευρώ.

Έκτακτη ενίσχυση 10.350.000 ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού για τους εποπτευόμενους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας, έπειτα από εισήγηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

«Στις δυσχερείς συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία», δήλωσε σχετικά με την απόφαση η υπουργός Πολιτισμού «οφείλουμε να στηρίξουμε συνολικά τον Πολιτισμό. Η έκτακτη ενίσχυση των μεγαλύτερων πολιτιστικών οργανισμών, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους, την παραγωγή υψηλής ποιότητας έργου και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας καλλιτεχνών, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού αλλά και των προμηθευτών τους».

Ειδικότερα ενισχύονται: το Εθνικό θέατρο με 3 εκατ. ευρώ, η Εθνική Λυρική Σκηνή με 2 εκατ. 300 χιλιάδες ευρώ, το Μέγαρο Μουσικής με 3 εκατ. 600 χιλιάδες ευρώ, Ε.ΤΟ.Σ.-ΚΟΑ με 400 χιλιάδες ευρώ, η Εθνική Πινακοθήκη με 350 χιλιάδες ευρώ, το Ε.Μ.Σ.Τ. με 500 χιλιάδες ευρώ, το Ελληνικό Φεστιβάλ με 200 χιλιάδες ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ επισημαίνει ότι στις 18 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΟΑ η έκτακτη ενίσχυση των αντίστοιχων πολιτιστικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης, με το ποσό των 4.260.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική ενίσχυση ύψους 14 εκατ. ευρώ για τον κλάδο του πολιτισμού

Η οικονομική ενίσχυση στοχεύει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του πολιτισμού που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία. Στα 300 εκατ. τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στον κλάδο.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως από το φθινόπωρο μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.