ΓΔ: 2631.59 0.29% Τζίρος: 70.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:36
Δικαιοσύνη

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Οι περιορισμοί που προβλέπονται για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, που ορίζουν μέγιστο αριθμό παρόντων εντός του δικαστηρίου τους 15, ήταν αυτοί που οδήγησαν σε αναβολή της εκδίκασης.

Σε επ' αόριστον αναβολή οδηγήθηκε η δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ), των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Οι περιορισμοί που προβλέπονται για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, που ορίζουν μέγιστο αριθμό παρόντων εντός του δικαστηρίου τους 15, ήταν αυτοί που οδήγησαν σε αναβολή της εκδίκασης.

«Μετά μεγάλης μου θλίψης, αναβάλλουμε την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος του ΜΟΔ, ο οποίος κατά την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε πως εάν όλοι οι παράγοντες της δίκης εμμείνουν στην τήρηση της ΚΥΑ δεν μπορεί να διεξαχθεί η δίκη με τις συνθήκες ασφαλείας που ορίζει η ΕΣΔΑ. Τόσο η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή αλλά και ο εισαγγελέας ζήτησαν να μην αναβληθεί η δίκη αλλά να διακοπεί προκειμένου να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα. Ωστόσο, το δικαστήριο προχώρησε σε αναβολή σύμφωνα με άρθρο 349 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (λόγοι ανωτέρας βίας) που αφορά αδυναμία διεξαγωγής της δίκης λόγω προϋποθέσεων υγείας.

Για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου είναι κατηγορούμενοι δύο καταστηματάρχες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο, ο οποίος για άγνωστο λόγο είχε μπει στο κατάστημα του πρώτου, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο σημείο. Και οι έξι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για διασυνδέσεις άνω των 100 αστυνομικών με καρτέλ ναρκωτικών

Στην Κόστα Ρίκα, έρευνα διεξάγεται εις βάρος άνω των 100 αστυνομικών που φέρονται να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, μετά από σχετική έκθεση. Η πρόεδρος Φερνάντες διαβεβαίωσε ότι η διαφθορά δεν θα γίνει ανεκτή στην αστυνομία.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανική κυβέρνηση δεν θα ερευνήσει την υπόθεση Έπστιν

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε δημόσια έρευνα για τη δράση του Τζέφρι Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκλείοντας το σενάριο αυτό «προς το παρόν».
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει έρευνα για την υπόθεση Έπστιν

Ο Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας έρευνας για τις πράξεις του Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις συλλήψεις γνωστών προσώπων. Θα συναντηθεί με τα θύματα, ενώ το σκάνδαλο συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

27 πρώην αντάρτες των FARC στην Κολομβία διώκονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το ειδικό δικαστήριο JEP της Κολομβίας άσκησε διώξεις σε 27 πρώην ηγετικά μέλη των FARC για εγκλήματα πολέμου και σεξουαλικής βίας κατά την περίοδο του εμφυλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016.
ελικόπτερο σε έρευνα νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικογένεια του Έλληνα χειριστή θα στηρίξει την κατηγορία για το δυστύχημα

Η μητέρα και αδελφή του ηρωικού πιλότου που έχασε τη ζωή του στην Ψάθα, ζητούν την τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατό του, καταθέτοντας παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου τους.