ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας
Αστυνομικοί και πυροσβέστες εξετάζουν ΑΤΜ μετά από ισχυρή έκρηξη.

Συνελήφθη σπείρα που άδειαζε ΑΤΜ στην Κρήτη

Το χρηματικό ποσό που είχε αποκομίσει η εγκληματική ομάδα από τις επιθέσεις της σε ΑΤΜ τραπεζών στα Χανιά ξεπερνά τα 132.000 ευρώ ενω κατασχέθηκαν επίσης όπλα και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας είχαν προβεί σε διάπραξη κλοπών κυρίως από Α.Τ.Μ τραπεζών προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ την ομάδα συγκροτούσαν τρία άτομα που συνελήφθησαν σήμερα, την ώρα που με την χρήση αερίου (μέθοδος Plofkraak), προσπαθούσαν να προκαλέσουν έκρηξη σε Α.Τ.Μ σε περιοχή των Χανίων, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και έκρηξη.

Όπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, με τη συνεργασία και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης (λόγω υποθέσεως στην περιοχή του Ρεθύμνου), διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Δεκέμβριο του 2018, έως και σήμερα (08.11.2020) είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ήταν αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Τα μέλη της ομάδας, κατά τη διάρκεια της δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης γάντια και παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν προβεί στην αφαίρεση τριών αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, είχαν προβεί στη διάπραξη δύο κλοπών και οκτώ αποπειρών κλοπών από Α.Τ.Μ τραπεζών. Επτά απόπειρες αφορούσαν την περιοχή των Χανίων, μια την περιοχή του Ρεθύμνου, ενώ οι δύο κλοπές αφορούσαν περιοχές των Χανίων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας από την δράση τους, κυμαίνεται περίπου στις 132.420 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Κουκούλες τύπου full face, μέσα για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο), κλεμμένες πινακίδες οχήματος, τρείς γεμιστήρες πιστολιού, μαχαίρι, αθύρματα με φυτίλι και κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για δύο αστυνομικούς στην υπόθεση Χένρι Νόβακ

Το εποπτικό όργανο της βρετανικής αστυνομίας ερευνά δύο αστυνομικούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη σύλληψη του 18χρονου Χένρι Νόβακ, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος και ψυχορραγούσε στο Σαουθάμπτον, προκαλώντας αντιδράσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 50χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 18χρονης για βιασμό

Συνελήφθη 50χρονος στην Χερσόνησο μετά από καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε ξενοδοχείο. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών στην Αλβανία - Συλλήψεις από αστυνομία

Διαδηλωτές στην Αλβανία συνελήφθησαν βίαια επειδή πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών, διαμαρτυρόμενοι για νόμο που επιτρέπει πολυτελή ξενοδοχεία σε προστατευόμενες περιοχές. Έρευνα για τη στάση της αστυνομίας ξεκίνησε.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στην Κένυα: Νεκρός και τραυματίες από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση

Νεκρός ένας άνθρωπος και δύο τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν η αστυνομία πυροβόλησε κατά διαδηλωτών στη φτωχογειτονιά Μαθάρε, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονταν για απαγωγές από τις δυνάμεις ασφαλείας. Έγινε χρήση δακρυγόνων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.