ΓΔ: 1423.12 0.39% Τζίρος: 32.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προβλήματα και σήμερα στην τηλεκπαίδευση

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για πρόβλημα μικρότερης έκτασης, σημειώνοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα.

 

Δυσκολία στο να ανταποκριθεί αντιμετωπίζει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, σήμερα εισέρχονται και μαθητές, με αποτέλεσμα το Δίκτυο να «πέφτει» συχνά από το πρωί.

Όπως ανέφεραν πήγες από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. Παράλληλα, η πλατφόρμα Webex δεν παρουσίασε προβλήματα σήμερα και τα μαθήματα μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται ομαλά.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για πρόβλημα μικρότερης έκτασης, σημειώνοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με την ίδια, «παραμένουν τα τεχνικά ζητήματα» και αφορούν «και στα αστικά κέντρα και στην επαρχία». Κατά την κυρία Ζαχαράκη η εταιρεία αναφέρει ότι με τη χθεσινή αναβάθμιση αλλά και όλα αυτά που θα κάνει μέσα στην ημέρα θα καταστήσουν το σύστημα ασφαλές.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επεσήμανε τα ακόλουθα σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex:

- Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

- Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.