ΓΔ: 2454.48 -0.22% Τζίρος: 55.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:39
Φωτο: Shutterstock

Προβλήματα και σήμερα στην τηλεκπαίδευση

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για πρόβλημα μικρότερης έκτασης, σημειώνοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα.

 

Δυσκολία στο να ανταποκριθεί αντιμετωπίζει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, σήμερα εισέρχονται και μαθητές, με αποτέλεσμα το Δίκτυο να «πέφτει» συχνά από το πρωί.

Όπως ανέφεραν πήγες από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. Παράλληλα, η πλατφόρμα Webex δεν παρουσίασε προβλήματα σήμερα και τα μαθήματα μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται ομαλά.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για πρόβλημα μικρότερης έκτασης, σημειώνοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με την ίδια, «παραμένουν τα τεχνικά ζητήματα» και αφορούν «και στα αστικά κέντρα και στην επαρχία». Κατά την κυρία Ζαχαράκη η εταιρεία αναφέρει ότι με τη χθεσινή αναβάθμιση αλλά και όλα αυτά που θα κάνει μέσα στην ημέρα θα καταστήσουν το σύστημα ασφαλές.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επεσήμανε τα ακόλουθα σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex:

- Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

- Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά το καλοκαίρι

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μείνει διαθέσιμο και το καλοκαίρι, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, διαγωνίσματα και βιντεομαθήματα σε μαθητές και αποφοίτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι χρήστες ξεπέρασαν τις 410.000.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μαρινάκης: Ορόσημο για την εκπαίδευση το 2ο Ειδικό Δημοτικό Ρεθύμνου

Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου θα λειτουργήσει σύντομα στο Ρουσοσπίτι, ενισχύοντας τις δομές ειδικής εκπαίδευσης και καλύπτοντας τις ανάγκες μαθητών και οικογενειών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου για ισότιμη εκπαίδευση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής ακαδημαϊκός κόμβος

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, διεθνοποίησης των ΑΕΙ και η συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή ακαδημαϊκό κόμβο.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ στα ΑΕΙ για συντήρηση και επισκευές υποδομών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών των δημόσιων ΑΕΙ, καλύπτοντας μικρής κλίμακας έργα συντήρησης, επισκευών και τεχνικές μελέτες έως το 2030.