ΓΔ: 1425.14 0.53% Τζίρος: 22.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:03:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki_real estate_akinita
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά, σε ολικό lockdown η Θεσσαλονίκη 

Διακοπή λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν για τη Θεσσαλονίκη.

Η οριακή θέση στην οποία έχει βρεθεί το σύστημα Υγείας με το 71% των συνολικών ΜΕΘ να έχουν «καταληφθεί» αλλά και το γεγονός ότι από το Σάββατο που ξεκίνησε το νέο lockdown έως και χθες τα νέα κρούσματα έφθασαν στα 8.344, οδηγεί την κυβέρνηση σε λήψη ακόμη πιο «σκληρών» μέτρων. 

Αιχμή του δόρατος είναι η περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βάσει των επίσημων στοιχείων το ποσοστό των κρουσμάτων είναι εξαιρετικά αρνητικό, ενώ υπάρχουν μόλις 16 ΜΕΘ για Covid-19 κενές. 

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, σήμερα στις 18.15 μμ, με πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τη Θεσσαλονίκη θα είναι εξαιρετικά αυστηρά. Άγνωστο παραμένει εάν τα μέτρα αυτά μπορεί να επεκταθούν στο σύνολο της χώρας, με τους επιδημιολόγους, πάντως, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει: 

- σε παύση λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων, για περαιτέρω μείωση των επαφών και των μετακινήσεων
- σε κατάργηση της δυνατότητας αποστολής sms (για σωματική άσκηση κ.ά.) στο διάστημα 9 μμ. – 5 π.μ. σε καθημερινή βάση

Για την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα και ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki-lymata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων σύμφωνα με το ΑΠΘ

Τι λένε οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας από την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Thessaloniki-lymata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενδείξεις ανοδικής τάσης του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Από τις 19 Δεκεμβρίου, που το στέλεχος Όμικρον ανιχνεύτηκε από το ΑΠΘ πρώτη φορά στα λύματα, έως και τις 22 Δεκεμβρίου, καταγράφεται ήδη αύξηση στη συγκέντρωση του άκρως μεταδοτικού στελέχους.