ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Οι δικαστικοί ζητούν αναστολή των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητά επίσης να ανασταλούν πλήρως όλες οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών.

Την άμεση πλήρη αναστολή λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και Λάρισας, λόγω «της ιδιαίτερα δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους δύο νομούς επιδημιολογικά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του COVID-19», ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Ακόμη, η ΕΔΔ ζητά να εκδικάζονται μόνο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, χωρίς φυσική παρουσία, τα αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, οι αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, οι αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού και αιτήσεις ανάκλησης κατά των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται επί των αντιρρήσεων, καθώς και οι αντιρρήσεις «σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020».

Τέλος, η ΕΔΔ ζητά, να ανασταλούν πλήρως όλες οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγγελία Αδειλίνη για ενδεχόμενη έφεση στη δικαστική απόφαση για το Μάτι

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν 15 κατηγορούμενοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα ανακοινώσει την απόφαση του για τους 21 κατηγορούμενους, τότε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, η τότε περιφερειάρχης Αττικής και οι τότε δήμαρχοι των δήμων που έπληξε η φωτιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Από τους 31 που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.