ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Οι δικαστικοί ζητούν αναστολή των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητά επίσης να ανασταλούν πλήρως όλες οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών.

Την άμεση πλήρη αναστολή λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και Λάρισας, λόγω «της ιδιαίτερα δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους δύο νομούς επιδημιολογικά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του COVID-19», ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Ακόμη, η ΕΔΔ ζητά να εκδικάζονται μόνο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, χωρίς φυσική παρουσία, τα αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, οι αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, οι αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού και αιτήσεις ανάκλησης κατά των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται επί των αντιρρήσεων, καθώς και οι αντιρρήσεις «σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020».

Τέλος, η ΕΔΔ ζητά, να ανασταλούν πλήρως όλες οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή σήμερα ο δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί , ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του αστυνομικού Στ. Μπαλάσκα

Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν

Ο πιλότος σύζυγός της μεταφέρθηκε αμέσως μετά το μνημόσυνο της συζύγου του, που τελέστηκε το πρωί, στην Αλόννησο, στον 11-ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου έδωσε εξηγήσεις σχετικά με ορισμένα «θολά» σημεία της υπόθεσης.