ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, polytexneio, poreia
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική Πρεσβεία. Έκλεισαν νωρίτερα, με εντολή της Αστυνομίας, πέντε σταθμοί του μετρό.

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο.

«Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στεφάνι κατέθεσε στον χώρο του Πολυτεχνείου, αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τους Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ και αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα, κατέθεσε στεφάνι. 

Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δηλώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, την δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας». Τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας και πρόσθεσε ότι το Πολυτεχνείο μάς διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική Πρεσβεία. Στην πορεία, στην οποία τηρήθηκαν τα μέτρα και οι αποστάσεις από τους διαδηλωτές, συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα, διεκόπη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως το Χίλτον, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πατησίων, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια.

Σημειώνεται πως, με εντολή της Αστυνομίας, έκλεισαν νωρίτερα πέντε σταθμοί του μετρό και συγκεκριμένα, οι σταθμοί «Oμόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα»,  «Eυαγγελισμός» και «M. Μουσικής». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε αυτά θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

polutexneio-astynomia-avra-omonoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση, επεισόδια και προσαγωγές στην Αθήνα για το Πολυτεχνείο

Με ρίψη χημικών και χρήση αύρας απάντησε η αστυνομία στη συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει ήδη 15 προσαγωγές ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας. Προπηλακισμό βουλευτών καταγγέλλει το ΚΚΕ.
astinomia, polytexneio, poreia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα στις πορείες για το Πολυτεχνείο

Με τη λήξη της πορείας στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση όταν ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους απώθησαν. Στη Πάτρα αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου σε ομάδα ατόμων που εκτόξευσε βόμβες μολότοφ.
dimitris koutsoumpas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Το Πολυτεχνείο είναι πηγή έμπνευσης για μελλοντικούς αγώνες

«Σήμερα συναντιέται το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" με τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών εμπόρων, των επιστημόνων, της νεολαίας, ενάντια στην ακρίβεια» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.