ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές κάθειρξης 13 ετών και 9 ετών, αντίστοιχα, στον πρώην αντιπρόεδρο και στον πρώην ταμία του ιδρύματος.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, τον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα σε κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών για οικονομικές ατασθαλίες, αρνούμενο να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές κάθειρξης 13 ετών και 9 ετών, αντίστοιχα, στον πρώην αντιπρόεδρο και στον πρώην ταμία του ιδρύματος, αποδεχόμενο ωστόσο το αίτημα τους για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό παραμένουν ελεύθεροι.

Οι τρεις επικεφαλής του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών-Γηροκομείο- Πτωχοκομείο» κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. 

Η υπόθεση αφορά την διαχείριση των οικονομικών του Γηροκομείου την περίοδο 2008-2013 και είχε ερευνηθεί από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι μετά από ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του Γηροκομείου, που είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση και αδυναμία παροχής φροντίδας των τροφίμων του, προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων.

Στους καταδικασθέντες καταλογίζεται σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά, που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμούς του παρότι έχει στην κατοχή του μία σημαντική περιουσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100» και τα στοιχεία εντός των ημερών θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.