ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ippokrateio, nosokomeio, thessaloniki
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι εθελοντές νοσηλευτές αυξάνουν τις ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο»

Ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νικόλαος Αντωνάκης ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σημειώνοντας πως η δέσμευση για να φτάσουν οι κλίνες ΜΕΘ-covid 19 στις 30 γίνεται πραγματικότητα.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές που έρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας ανοίγει τον δρόμο για να ανοίξουν ακόμα περισσότερες κλίνες ΜΕΘ-Covid-19 στο «Ιπποκράτειο» χάρη στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που φτάνουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όπως αναφέρει ο διοικητής του «Ιπποκρατείου», Νικόλαος Αντωνάκης , η δέσμευση για ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ covid-19 φθάνοντας από τις 10 στις 25 και σταδιακά στις 30 γίνεται πραγματικότητα με τη συνδρομή αυτών των νοσηλευτριών/των στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια πληρέστερης αντιμετώπισης των μεγάλων αναγκών λόγω της πανδημίας, η διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ, ανακοίνωσε πρωτοβουλία για μετακίνηση σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξειδικευμένων στη λειτουργία των ΜΕΘ νοσηλευτριών/τών, υποστηρίζοντας τις ΜΕΘ της πόλης. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν αμέσως γιατροί, νοσηλεύτριες/τές και μαίες από την Κρήτη, την Κομοτηνή και την Αθήνα και ήδη βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη εντασσόμενοι στη δύναμη του Ιπποκρατείου.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης ευαισθησίας τους, της απεριόριστης κοινωνικής ευθύνης που αισθάνονται και της επαγγελματικής τους ακεραιότητας, στοιχεία που καθημερινά αναδεικνύονται από τους εργαζόμενους στην στο χώρο της Υγείας στη χώρα μας» επισημαίνει ο κ Αντωνάκης, ευχαριστώντας και συγχαίροντας το νοσηλευτικό προσωπικό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της 4ης ΥΠΕ και ευχόμενος ασφαλή ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 57 νεκροί και 61 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ανιχνεύθηκαν πέντε δείγματα θετικά για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση ΧΒΒ.1.16 (Αρκτούρος).
nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, 64 διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 11% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.