ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nosokomeio, ygeia
Φώτο: Panayiotis Tzamaros / SOOC

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών παραχωρεί κλίνες στο Σύστημα Υγείας

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Κλινική Αθηνών, θα διαθέσει 35 κλίνες για την νοσηλεία non covid περιστατικών και θα προετοιμαστεί για να μπορεί να υποδεχθεί και κρούσματα κορονοϊού.

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών, στηρίζει την λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και διαθέτει το 25% των κλινών της για να νοσηλευτούν non Covid περιστατικά, ενώ θα συστήσει και επιστημονική επιτροπή για την εκπόνηση εσωτερικού σχεδίου ώστε να προετοιμαστεί η νοσηλεία covid περιστατικών σε ΜΕΘ και μονόκλινους θαλάμους.

Όπως αναφέρει η κλινική στην ανακοίνωση της, είναι πιστή στην αποστολή της "ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”, προτίθεται να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα που δοκιμάζονται από τον COVID-19, ως εξής:

  1. Άμεσα, θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ το 25% των κλινών της (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  2. Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κλπ, στο πλαίσιο της άδειας λειτουργίας της.
  3. Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ, και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών. 
  4. Υλοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course), διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας κας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την ευθύνη του ΔΣ της Κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID, με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής. 

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, (ας μην το παραβλέπουμε), και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή, εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων εάν αυτό μας ζητηθεί», αναφέρει η Κεντρική Κλινική Αθηνών σε ανακοίνωσή της. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aνοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού των εφήβων 15 - 17 ετών

Οι γονείς χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού και ο εμβολιασμός των εφήβων θα πραγματοποιείται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των κηδεμόνων τους.