Φωτο: Shutterstock

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρτέμης Σώρρας

Ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» παρέμεινε στη φυλακή για δύο χρόνια και πέντε μήνες, ενώ το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με όρους.

Ελεύθερος είναι, πλέον, μετά από δύο χρόνια και πέντε μήνες ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας. Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, με όρους, για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 6 ετών για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σώρρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει πλήρως το ελληνικό χρέος, όταν του ασκήθηκε δίωξη φρόντισε να εξαφανιστεί, με τις αρχές να τον αναζητούν για περίπου ένα χρόνο, αλλά τελικά τον Ιούνιο του 2018 συνελήφθη στον Άλιμο και τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά την καταδίκη του οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2019. Πάντως οι 22 συγκατηγορούμενοι του απαλλάχθηκαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ: Να ανακληθεί άμεσα η απαγόρευση συναθροίσεων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστές ζητούν κλείσιμο των δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η Δικαιοσύνη δεν έχει παύσει να λειτουργεί, ούτε πρόκειται να παύσει, είναι όμως πλέον φανερό ότι σε συνθήκες ακραίας επιδημιολογικής έξαρσης προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η υγεία όλων».