ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρτέμης Σώρρας

Ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» παρέμεινε στη φυλακή για δύο χρόνια και πέντε μήνες, ενώ το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με όρους.

Ελεύθερος είναι, πλέον, μετά από δύο χρόνια και πέντε μήνες ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας. Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, με όρους, για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 6 ετών για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σώρρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει πλήρως το ελληνικό χρέος, όταν του ασκήθηκε δίωξη φρόντισε να εξαφανιστεί, με τις αρχές να τον αναζητούν για περίπου ένα χρόνο, αλλά τελικά τον Ιούνιο του 2018 συνελήφθη στον Άλιμο και τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά την καταδίκη του οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2019. Πάντως οι 22 συγκατηγορούμενοι του απαλλάχθηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.