ΓΔ: 1424.52 0.49% Τζίρος: 69.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:31:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zappeio
ΑΠΕ

Με επιδείξεις της ΕΚΑΜ, έκθεση αντικειμένων και πλήθος κόσμου γιοτράστηκε η Ημέρα της Αστυνομίας

Μετά την δοξολογία ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και η συνέχεια δόθηκε στο Ζάππειο.

Με επισημότητα και εντυπωσιακές επιδείξεις από άνδρες της ΕΚΑΜ, καθώς και έκθεση αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού που αποτυπώνουν την ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Το πρωί έγινε δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του θπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πλήθους επισήμων και άλλων προσκεκλημένων.

Μετά την δοξολογία ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και η συνέχεια δόθηκε στο Ζάππειο.

Στον περίβολο του Ζαππείου ήταν από το πρωί εκτεθειμένα παλιά και σύγχρονα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, από ένα παμπάλαιο περιπολικό και μια μοτοσικλέτα, μέχρι το ένα ελικόπτερο του Σώματος, τα «ντρόουν», συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με τον εξοπλισμό του, καθώς και εκπαιδευμένο σκύλο, αλλά και το λεωφορείο της ανακύκλωσης της ΕΛΑΣ, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επί των ημερών του οποίου είχε καθιερωθεί η «Ημέρα της Αστυνομίας», πριν από 17 χρόνια, μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, το 2002, συνομίλησε με όλους τους αστυνομικούς των παραπάνω ειδικών τμημάτων και στη συνέχεια παρακολούθησε μαζί με τους άλλους προσκεκλημένους, καταρρίχηση αστυνομικών της ΕΚΑΜ από ελικόπτερο στο προαύλιο του Μεγάρου, τους οποίους στην συνέχεια συνεχάρη και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση εντός του Μεγάρου, όπου επίσης είχε στηθεί έκθεση με αντικείμενα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Ιστορίας της ΕΛΑΣ, όπως παλιά όπλα, γραφομηχανές, στολές κ.λπ.

Στις εκδηλώσεις, εκτός από τον κ. Χρυσοχοϊδη, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, καθώς και άλλα μέλη της κυβέρνησης, γενικοί γραμματείς υπουργείων, βουλευτές, οι ηγεσίες των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας και οι ηγεσίες και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και πλήθος αξιωματικών, αποστράτων και φίλων της Αστυνομίας, που τιμούν την «Ημέρα» του Σώματος κάθε χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ανδρόγυνο για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Στη κατοχή του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 327 γραμμαρίων, που όπως διαπιστώθηκε είχαν παραλάβει νωρίτερα από υπαίθριο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.