ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πειρατεία σε πλοίο με Έλληνες ναυτικούς, σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Οι οικογένειες των απαχθέντων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία, εκπρόσωποι της οποίας τους διαβεβαιώνουν ότι θα καταβάλουν τα λύτρα και οι δικοί τους θα επιστρέψουν σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έφοδος πειρατών έγινε σε εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στη Νιγηρία, στο οποίο βρίσκονται πέντε Έλληνες ναυτικοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επαφές με τους πειρατές για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των τριών απαχθέντων ναυτικών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου Στέλιος Κ, το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο, ενώ τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Ως αυτό το στάδιο, η ενημέρωση που έχουν οι ελληνικές αρχές είναι πως και οι πέντε ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι οικογένειες των απαχθέντων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία, εκπρόσωποι της οποίας τους διαβεβαιώνουν ότι θα καταβάλουν τα λύτρα και οι δικοί τους θα επιστρέψουν σπίτι.

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της πως οι συγγενείς των απαχθέντων δεν έχουν καταφέρει μέχρι εδώ να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους και απήυθυνε έκκληση να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των οικογενειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πειρατές. 

Φωτογραφία αρχείου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβεβαιώσεις πως δεν θα χαθεί το εξάμηνο για τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Σταδιακά ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε όλες τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από την επόμενη εβδομάδα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και την χρήση τηλεδιδασκαλίας ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην επαγγελματική προοπτική των τελειόφοιτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σ. Αραβίας

O υπουργός Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκης είπε ότι η συμφωνία αυτή αναβαθμίζει σημαντικά τις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση μιας στρατηγικής σχέσης συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας.