ΓΔ: 916.41 0.11% Τζίρος: 22.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διευκρινίσεις ΔΕΗ για την αποκοπή ρεύματος στο Παγκράτι

Πηγές της ΔΕΗ αναφέρουν πως ο πελάτης είχε φύγει από τη ΔΕΗ αφήνοντας οφειλή 4.454 ευρώ, ενώ σε επανέλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ είχε διαπιστωθεί οτι είχε επανασυνδεθεί παράνομα το ρολόι.

Για την υπόθεση αποκοπής ρεύματος στο Παγκράτι που δημοσιοποιήθηκε σε ΜΜΕ, πηγές της ΔΕΗ, έδωσαν διευκρινίσεις αναφέροντας πως ο πελάτης έφυγε από τη ΔΕΗ αφήνοντας οφειλή 4.454 ευρώ και μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιώτη πάροχο στις  08.08.2018 με άλλο ΑΦΜ και άλλο όνομα.

Παραμένει εκεί έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και στις 07.09.2019 ο ιδιώτης πάροχος κόβει τη σύνδεση, πιθανώς λόγω ανεξόφλητων οφειλών και ο πελάτης μεταπίπτει στην Καθολική Υπηρεσία. Στην Καθολική Υπηρεσία δημιουργεί επιπλέον χρέος 2.127 ευρώ .

Στις 16.07.2020 γίνεται η αποκοπή από τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ο πελάτης συνεχίζει να μην πληρώνει και να μην ρυθμίζει την οφειλή του. Στις 06.11.2020 σε επανέλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ ο μετρητής εμφανίζεται παραβιασμένος (δλδ ο πελάτης έχει επανασυνδέσει παράνομα το ρολόι). Μετά από αυτό το εύρημα ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στις 03.12.2020 σε αποκοπή από το κιβώτιο διανομής (πρακτική που ακολουθείται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής).

Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καμία όχληση και καμία προσπάθεια ρύθμισης της οφειλής από τον πελάτη ή κίνηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Η ΔΕΗ ενθαρρύνει τον πελάτη να εξετάσει τη δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής με βάση τις δυνατότητες που παρέχει τόσο η πάγια ρύθμιση, με μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις, όσο και οι διατάξεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους ευάλωτους, εφόσον ο πελάτης ενταχθεί σε αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Kivernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή Σκρέκα στους προμηθευτές ρεύματος για τις επιδοτήσεις λογαριασμών

Όπως ανέφερε ο υπουργός σήμερα, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου ενώ ορισμένοι όπως η ΔΕΗ έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζουν στους λογαριασμούς διακριτά το ποσό της επιδότησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΗ ενισχύει τις προσπάθειες αποκατάστασης της Αρχαίας Ολυμπίας

Η δωρεά της ΔΕΗ θα ενισχύσει την αγορά, φύλαξη και συντήρηση 80.000 δενδρυλλίων ελιάς μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, φυτεύοντας έτσι τον σπόρο που θα φέρει ξανά πνοή στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΗ Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, άγονος ο διαγωνισμός της ΡΑΕ

Καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ. Στον πάροχο με το μεγαλύτερο μερίδιο πελατών περνάει η υπηρεσία Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας.
ESG

Service for all: Νέα υπηρεσία της ΔΕΗ για άτομα με προβλήματα ακοής

Από την 1/7 μέσω της νέας υπηρεσίας Εξυπηρέτησης «Service for all», το καταναλωτικό κοινό με προβλήματα ακοής μπορεί αυτόνομα, εύκολα και με ασφάλεια να προσεγγίσει και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της ΔΕΗ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έξυπνος» μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας υπέρ των ασθενέστερων

Ένα φιλόδοξο σχέδιο με την ονομασία «Ilion Payg», το οποίο ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σ' ένα Δημοτικό Σχολείο Ιλίου και στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, προκειμένου να ελεγχθούν οι ενεργειακές δαπάνες.