ΓΔ: 2718.03 0.38% Τζίρος: 259.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:38
astynomia, grigoropoulos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κλειστοί 18 σταθμοί του μετρό και 6 τρένου με απόφαση της Αστυνομίας

Ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε κι άλλους σταθμούς μετρό, ενώ κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του τρένου από Καλλιθέα μέχρι Κ.Πατήσια. Κλειστό και το τραμ.

Αποκλείει τους περισσότερους σταθμούς μετρό και τρένου η Ελληνική Αστυνομία, ανήμερα της 12ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καθώς με νέα εντολή έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό  «Πανόρμου», «Αμπελόκηποι», «Συγγρού Φιξ», «Ν. Κόσμος», «Δάφνη», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας», «Κεραμεικός», «Μεταξουργείο», «Αττική», «Σεπόλια», «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί «Θησείο», «Πετράλωνα», «Καλλιθέα», «Κ.Πατήσια», «Αγ. Νικόλαο». Από τις 8 το πρωί ήταν κλειστοί οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Παράλληλα με νέα εντολή της Αστυνομίας διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Αιγαίο» στη Ν. Σμύρνη έως το «Σύνταγμα». Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, ωστόσο δε θα πραγματοποιούν στάσεις.

Υπενθυμίζουμε πως με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, όπως και την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα έχει επιβληθεί απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, θέλοντας να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση συγκέντρωσης.

Για τους παραβάτες, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε αυτες.

Τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία είναι ίδια με την ημέρα του Πολυτεχνείου καθώς 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα προκειμένου να κατευθύνονται από αέρος οι επίγειες δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβούλιο της Επικρατείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζωνάκης: Εισαγγελέας ζητά άρση απορρήτου για εμπλεκόμενους στον θάνατο

Ο εισαγγελέας εισηγείται άρση απορρήτου επικοινωνιών για έξι κινητά, σκληρό δίσκο και usb, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο έλεγχος αφορά κατασχεμένες συσκευές από το ιατρείο στην οδό Καρνεάδου.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 18χρονος στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Συνελήφθη 18χρονος Πακιστανός που μετέφερε τρεις συμπολίτες του, δύο εκ των οποίων στο πορτ μπαγκάζ, προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο στην Εγνατία Οδό.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύθηκε ληστεία και έξι κλοπές σε Τούμπα και Τριανδρία, Θεσσαλονίκη

Έξι άτομα, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή σε ληστεία σε σπίτι και έξι κλοπές στη Θεσσαλονίκη, με λεία άνω των 36.000 ευρώ. Σχηματίστηκαν δικογραφίες που διαβιβάζονται στην Εισαγγελία.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 28χρονης οικιακής βοηθού για κλοπή 50.000 ευρώ

Συνελήφθη 28χρονη οικιακή βοηθός από τη Γεωργία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία ότι έκλεψε 50.000 ευρώ σε μετρητά και δύο χρυσές λίρες από το σπίτι 51χρονης, όπου εργαζόταν ως υπάλληλος καθαριότητας.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνίαση κλοπής κοσμημάτων στην Κω: Δύο συλλήψεις

Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας 7.000 ευρώ σε σπίτι στην Κω. Συνελήφθησαν ένας 39χρονος και ένας 56χρονος, στους οποίους αποδόθηκαν κατηγορίες για κλοπή και αποδοχή κλεμμένων. Τα κοσμήματα επιστράφηκαν στη δικαιούχο.